Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekOnderzoek Faculteit der LetterenArctic CentreEducationMinorruimte

Minorruimte Arctische en Antarctische studies

© Marjolein Admiraal
© Marjolein Admiraal

De poolgebieden spreken tot de verbeelding: ijsberen, poolexpedities, kou, ontberingen en ongerepte natuur. Daar tegenover staan de smeltende ijskappen en het verdwijnende zee-ijs, waardoor nieuwe gas- en olievelden bereikbaar worden en nieuwe scheepvaartroutes mogelijk.

Multidisciplinair en toepasbaar in veel andere vakgebieden

Deze minorruimte richt zich op de poolgebieden. Hierdoor is het mogelijk om een multidisciplinair overzicht te krijgen van een complexiteit die hoogst relevant is voor de wisselwerking tussen mens en natuur. Door de extreme situatie in de poolgebieden zijn de processen vaak duidelijk te omschrijven en is hun samenhang te benoemen. Daarmee geeft deze minorruimte inzichten die goed te projecteren zijn op andere delen van de wereld. Deze inzichten kun je toepassen in allerlei vakgebieden: van biologie tot politicologie en van geschiedenis tot geografie. Je krijgt te maken met docenten, die vanuit hun vakgebied ook internationaal meepraten over beleid en strategie in de poolgebieden.

Wat weet je na afloop?

Na afronding van deze minorruimte heb je een goed overzicht van de ecologische, geografische, historische en culturele relaties die een rol spelen binnen de poolgebieden, maar ook tussen de poolgebieden en de rest van de wereld. Vanuit meerdere disciplines ben je in staat om het nieuws uit de poolgebieden te onderbouwen.

Deze cursus is een goede voorbereiding voor veldwerk in de poolgebieden en stages bij de overheid en de hierboven genomede organisaties.

INSCHRIJVEN

Terug naaronderwijs

Laatst gewijzigd:30 oktober 2018 14:28
printView this page in: English