About us Faculty of Law Onderwijs Bachelor Verkorte bachelor Rechtsgeleerdheid

Toelating en aanmelding

Stappenplan voor aanmelding

Is iets toch nog niet duidelijk, mail je vragen of opmerkingen dan naar de studieadviseurs: toelating-rechten rug.nl.

STAP TE ONDERNEMEN ACTIE DEADLINE
1 Check of je toelaatbaar bent +/- 1 augustus
2 Meld je aan in Studielink +/- 1 augustus
3 Meld je aan bij de faculteit +/- 1 augustus
4 Teken je in voor vakken en werkgroepen 24 augustus
5 Regel je betaling 31 augustus
6 Dien je vakkenpakket in 1 oktober
1. Check of je toelaatbaar bent

De verkorte bachelor Rechtsgeleerdheid is toelaatbaar voor studenten die voldoen aan de volgende cumulatieve voorwaarden:

1. Propedeutische fase van de LLB International and European Law van de Rijksuniversiteit Groningen volledig afgerond;
  2. Voldoende beheersing van de Nederlandse taal, blijkend uit een Nederlands VWO diploma, VWO certificaat Nederlands of NT2 certificaat.

Met vragen over jouw toelaatbaarheid kun je contact opnemen met de toelatingscommissie: toelating-rechten@rug.nl.

De gehele LLB al afgerond en bachelor diploma behaald? Dan is deze verkorte bachelor een tweede opleiding van dezelfde graad. Controleer voorafgaand aan aanmelding het collegegeldtarief op de RUG website (Instellingscollegegeldtarief II).

2. Meld je aan in Studielink

Let op: de landelijke aanmeldingsdeadline van 1 mei geldt alleen voor aspirant propedeuse studenten, en niet voor aankomende studenten van de verkorte bachelor Rechtsgeleerdheid!

De aanmeldingsprocedure begint pas echt met jouw aanmelding in Studielink. Hoe eerder je dit doet, hoe eerder wij alles aan onze kant in orde kunnen maken. Bij voorkeur meld je je uiterlijk zes weken voor de start van het studiejaar, dan weet je zeker dat alles op tijd rond is.

Nadat je ingelogd bent in Studielink kies je voor een nieuwe inschrijving.

• geef aan dat je wilt starten per september
  • aan de Universiteit
  • voor de bachelor of andere niet-masteropleiding
  • je start niet in het eerste jaar
  • aan de Rijksuniversiteit Groningen
  • met de bachelor Rechtsgeleerdheid
  • bij plaats kies je Groningen
  • en als opleidingsvorm kies je voltijd
3. Meld je aan bij de Faculteit

Nadat je alle onderdelen van de propedeutische fase van de LLB hebt afgerond (alle resultaten zijn te vinden in Progresswww), NT2 of vergelijkbaar behaald is, en nadat je je hebt aangemeld in Studielink, moet je de Toelatingscommissie laten weten dat je je wilt aanmelden voor de verkorte bachelor. Dat doe je middels een e-mail aan de Toelatingscommissie (toelating-rechten@rug.nl) waarin je jouw naam en studentnummer vermeld. De Toelatingscommissie controleert vervolgens of je inderdaad toelaatbaar bent. Zorg er dus voor dat je ten tijde van jouw e-mail aan de Toelatingscommissie aan álle voorwaarden voor toelating voldaan hebt.

Indien akkoord vult de Toelatingscommissie een VERKLARING TOELATING AFSLUITEND EXAMEN in en stuurt deze voor jou naar de Studenten Informatie en Administratie (SIA) van de RUG. Daar handelen zij jouw aanmelding verder af; je hoeft dus niet bij ons langs te komen voor jouw aanmelding. Voor vragen kun je ons natuurlijk wel mailen: toelating-rechten rug.nl. Wil je je planning bespreken, mail dan naar studieadvies-rechten rug.nl.

4. Teken je in voor vakken en werkgroepen

Net als voor de post-propedeutische vakken van de LLB, kun je je ook voor de vakken en de werkgroepen van de verkorte bachelor zelf intekenen. Kijk tijdig in de jaarindeling welke intekentermijnen hiervoor gelden.

Let op: Intekenen voor de studentenrechtbank in blok 3 en 4 vindt plaats vóór blok 1. Entreevoorwaarden voor de studentenrechtbank zijn cumulatief

• minimaal 90 ECTS behaald (inclusief vakken van de LLB)
  • de propedeuse-vakken uit de verkorte bachelor behaald (burgerlijk recht 1, strafrecht 1, bestuursrecht 1 en staatsrecht 1)

Over het algemeen zal dus gelden dat de studentenrechtbank pas gevolgd kan worden in het tweede jaar van inschrijving voor de verkorte bachelor.

5. Regel je betaling

Voor het verkorte bachelorprogramma betaal je regulier collegegeld. Net als voor de LLB moet de betaling van het collegegeld voor 1 september geregeld zijn.

Sta je ook nog ingeschreven voor de LLB, dan betaal je voor beide bachelors tezamen éénmaal collegegeld. Ben je non-EU student, of heb je de LLB al helemaal afgerond, dan gelden andere tarieven. Op de website van de RUG Centraal kun je alle actuele bedragen vinden.

6. Dien je vakkenpakket in

Uiterlijk 1 oktober dien je je vakkenpakket voor de verkorte bachelor in Progresswww in. Aan het vakkenpakket voeg je alle vakken uit de verkorte bachelor toe (zoek de vakcodes op in Ocasys), inclusief de bijzondere code voor 80 ECTS vrijstelling. Voor meer informatie over het invullen van dit vakkenpakket kun je terecht in de Kennisbank.

Laatst gewijzigd:07 november 2019 14:41