Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News Columns

Column Fokko Oldenhuis in De Riepe: 'Verjaringstermijnen zijn niet altijd spijkerhard'

27 oktober 2015

Je koopt iets, terwijl je op dat moment geen contant geld of een pas bij je hebt. Je spreekt met de verkoper af dat je op een later tijdstip zult betalen. Je vergeet vervolgens te betalen en de verkoper vergeet om je aan je toezegging te herinneren. In zo’n geval komt er een moment – bij geldschulden is dat vijf jaar – dat de verkoper geen betaling meer kan vorderen. De deurwaarder kun je ook niet meer inschakelen. De vordering is verjaard, zo heet dat in het recht.

Dit is het begin van de column van bijzonder hoogleraar Religie en Recht Fokko Oldenhuis in het novembernummer van straatmagazine De Riepe.

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 09:27

Meer nieuws

 • 01 juli 2024

  Collectieve quizzes om kennisbehoud te verbeteren

  Nina Mileva, Universitair docent Publiek Internationaal Recht, vertelt over haar lesmethode gebaseerd op een korte herhalingsquiz, genaamd de 'Quick Review Quiz'

 • 18 juni 2024

  Onderzoekers maken demonstratierecht voor iedereen helder

  Wat houdt het recht om te demonstreren precies in? Wat mag en moet de overheid bij demonstraties doen, en welke rechten en plichten hebben demonstranten? Demonstratie-expert Berend Roorda krijgt vrijwel dagelijks vragen over dit onderwerp. Met een...

 • 17 juni 2024

  De Young Academy Groningen verwelkomt zeven nieuwe leden

  Na de zomer verwelkomt de Young Academy Groningen opnieuw zeven nieuwe leden. Hun onderzoek bestrijkt een breed scala van onderwerpen, variërend van spraaktechnologie tot de filosofie van ethiek en politiek en de polymeerchemie.