About us Faculty of Law Current Affairs News Columns

Column Fokko Oldenhuis in De Riepe: 'Verjaringstermijnen zijn niet altijd spijkerhard'

27 oktober 2015

Je koopt iets, terwijl je op dat moment geen contant geld of een pas bij je hebt. Je spreekt met de verkoper af dat je op een later tijdstip zult betalen. Je vergeet vervolgens te betalen en de verkoper vergeet om je aan je toezegging te herinneren. In zo’n geval komt er een moment – bij geldschulden is dat vijf jaar – dat de verkoper geen betaling meer kan vorderen. De deurwaarder kun je ook niet meer inschakelen. De vordering is verjaard, zo heet dat in het recht.

Dit is het begin van de column van bijzonder hoogleraar Religie en Recht Fokko Oldenhuis in het novembernummer van straatmagazine De Riepe.

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 09:27