Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Actueel News Columns

Columns

Een rubriek met columns van facultaire medewerkers
Column Fokko Oldenhuis: 'Zijlstra’s kletspraat'
Gepubliceerd op:30 maart 2016

Het betoog van Halbe Zijlstra (Trouw, 19 februari 2016) ‘dat we wettelijk religieuze organisaties die te ver gaan nu niet kunnen aanpakken’ is kletspraat; niet meer en niet minder.

Column Fokko Oldenhuis in De Riepe: 'Tussen droom en daad'
Gepubliceerd op:01 maart 2016

‘Tussen droom en daad staan wetten in den weg en praktische bezwaren’, aldus Willem Elsschot. Bij de junk uit Enschedé zat er geen seconde meer tussen droom en daad; ‘wetten’ keren het onheil dan niet meer. Zo begint de column van bijzonder hoogleraar Religie en Recht Fokko Oldenhuis in straatmagazine De Riepe.

Column Fokko Oldenhuis in De Riepe: 'Absolute vrijheid bestaat niet'
Gepubliceerd op:27 mei 2015

De foto’s haalden elke krant. Een rustig tafereel: een boerderij, blauwe tonnen op een rij. Op het dak de tekst: Jezus Redt. In het oog vallend en goed zichtbaar vanaf de rijksweg N216. Zo begint de column van bijzonder hoogleraar Religie en Recht Fokko Oldenhuis in het meinummer van straatmagazine De Riepe. Deze editie heeft als thema 'Vrijheid'.

Column Fokko Oldenhuis in De Riepe: Heimwee in het ziekenhuis
Gepubliceerd op:10 oktober 2014

In de oktobereditie van straatmagazine De Riepe schreef universitair hoofddocent vermogensrecht en bijzonder hoogleraar Religie en Recht Fokko Oldenhuis zijn tweede column. Het thema van deze maand is 'Heimwee'. Fokko schreef een persoonlijk artikel over zijn opname op de afdeling cardiologie van het Martiniziekenhuis, getiteld: Heimwee in het ziekenhuis.

Fokko Oldenhuis en Feikje Vellinga-Schootstra columnisten straatmagazine De Riepe
Gepubliceerd op:05 augustus 2014

Met ingang van augustus 2014 is straatmagazine De Riepe twee columnisten rijker. Fokko Oldenhuis, universitair hoofddocent vermogensrecht en bijzonder hoogleraar Religie en Recht, en Feikje Vellinga-Schootstra, hoogleraar Straf-en strafprocesrecht zullen afwisselend een artikel schrijven in de rubriek Recht & Krom.

Project X Haren
Gepubliceerd op:16 oktober 2008

Men komt het fenomeen onder verschillende namen tegen: facebookborrel, l'apéro géant, rave-party, project X, enz. enz. In alle gevallen gaat het om een oproep op een van de sociale media om op een afgesproken plaats en tijd met zoveel mogelijk mensen te feesten en te drinken. Een andere gemeenschappelijke noemer is dat grote problemen veroorzaken in de sfeer van de openbare en veiligheid.