Prof. Marc Hertogh benoemd als faculteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht
Marc Hertogh is per 1 mei 2024 benoemd als faculteitshoogleraar aan de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht. Hij gaat de functie parttime vervullen en blijft daarnaast hoogleraar Rechtssociologie aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen.
Maatschappelijke en institutionele dimensies van de rechtsstaat
Hertoghs leerstoel aan de Universiteit Utrecht heet ‘Maatschappelijke en institutionele dimensies van de rechtsstaat’. Hij hoopt mensen van binnen en buiten de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie met elkaar te verbinden in zijn nieuwe aanstelling. Het doel is om onder andere nieuwe vakken te ontwikkelen, gezamenlijke publicaties en onderzoeksprojecten tot stand te brengen en activiteiten met professionals uit de rechtspraak, politiek en media te organiseren.
Best Practice in Teaching & Learning Award
Hertogh verricht onderzoek naar recht en rechtsstaat vanuit een burgerperspectief. Hij is onder andere geïnteresseerd in de maatschappelijke effecten van wetgeving en rechtspraak. Naast zijn functies bij de Universiteit Utrecht en de Rijksuniversiteit Groningen is hij lid van de Staatscommissie Rechtsstaat en editor-in-chief van het International Journal of Law in Context.
Bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen zet Hertogh zich met veel plezier in voor activerend onderwijs, wat hem vorig jaar de Best Practice in Teaching & Learning Award opleverde.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 02 mei 2024 12:41 |
Meer nieuws
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?
-
20 augustus 2024
Landen aansprakelijk stellen voor cyberaanvallen nog lastig
Evgeni Moyakine onderzoekt of landen aansprakelijk kunnen worden gesteld voor cyberaanvallen door hackersgroepen. Volgens hem stelt het internationaal recht te hoge eisen aan de bewijslast.