Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Rechtsgeleerdheid Actueel Nieuws Nieuwsarchief

Promovendus Marcu Florea wint Fulbright Student Award

29 juni 2023
mr. Marcu Florea

Marcu Florea, promovendus binnen de onderzoeksgroep Security, Technology and e-Privacy (STeP) aan onze faculteit, heeft onlangs de Fulbright Student Award gewonnen. Het levert hem de Research Grant van het Fulbrightprogramma op, waarmee hij later dit jaar een aantal maanden onderzoek mag doen in Amerika.

Fulbright Visiting Scholar

Florea gaat tussen september 2023 en juni 2024 bij de George Washington University Law School aan de slag als Fulbright visiting scholar. Hij zal zijn onderzoek binnen het IT-recht daar voortzetten, waarbij de focus ligt op toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens in biomedisch onderzoek. Het einddoel is daarbij om de aanpak van Amerika bij het reguleren van de verwerking van persoonsgegevens in gezondheidsonderzoek beter te begrijpen.

Project KnowGraphs

Florea voltooide de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Boekarest in 2013. In 2016 behaalde hij, cum laude en met honours, de master International and Comparative Private Law aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Momenteel werkt hij als promovendus binnen de onderzoeksgroep Security, Technology and e-Privacy (STeP) aan onze faculteit binnen het project KnowGraphs, gefinancierd door het EU Research Framework Program Horizon 2020 en Marie Skłodowska-Curie Actions. Met dat programma wordt ernaar gestreefd om kennisgrafieken beschikbaar te stellen aan bedrijven van verschillende groottes.

Fulbright Program

Het Fulbright Program is een van de verschillende United States Cultural Exchange Programs, met het doel om interculturele relaties en competenties tussen Amerika en andere landen te verbeteren. Het programma werd in 1946 opgericht door senator J. William Fulbright en is inmiddels een van de bekendste en meest prestigieuze beurzen ter wereld. Studenten en onderzoekers die een Fulbright Award toegekend krijgen, verkrijgen daarmee de mogelijkheid om naar Amerika af te reizen en daar hun onderzoeks- en onderwijstalent te tonen.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:02 januari 2024 12:30
View this page in: English

Meer nieuws

  • 12 januari 2024

    Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

    Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

  • 05 december 2023

    Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

    Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...