Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Publicatie eerste jaarcongres Public Trust & Public Law verschenen

31 maart 2017

Onlangs publiceerde de Groningse onderzoeksgroep Public Trust & Public Law de resultaten van haar eerste jaarcongres. Onder redactie van Hanna Tolsma en Paulien de Winter verschenen die in de bundel 'De wisselwerking tussen recht en vertrouwen bij toezicht en handhaving'.

Ter gelegenheid van deze publicatie organiseerden zij op dinsdag 28 maart een onderzoeksseminar waarin het begrip 'vertrouwen' centraal stond. Twee leden van de onderzoeksgroep, Annalies Outhuijse en Heleen Weyers, bespraken de rol die dat begrip in hun bijdragen inneemt.

Aansluitend reflecteerde prof. dr. Paul Dekker (hoofd van de onderzoekssector Participatie, Cultuur en Leefomgeving van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en hoogleraar Civil society aan de Universiteit van Tilburg) met de onderzoeksgroep op de rol die het begrip inneemt in het onderzoeksprogramma. Ook presenteerde hij diverse resultaten van vertrouwensonderzoek waar hij zelf bij betrokken is.

Presentatie Paul Dekker

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:30 november 2017 14:36