Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Irene Woudstra-Veenstra wint Scriptieprijs SRG 2017

20 november 2017

De Scriptieprijs Stichting Rechtsgeleerdheid Groningen 2017 is in de wacht gesleept door Irene Woudstra-Veenstra met haar scriptie getiteld: Onderzoek naar boeteoplegging aan bijstandsontvangers in Friese gemeenten. Daarmee ontving ze, naast eeuwige roem, een vrij te besteden geldbedrag van 300 euro.

Irene Woudstra-Veenstra
Irene Woudstra-Veenstra

De door de jury gehanteerde criteria zijn: originele en vernieuwende vraagstelling, een duidelijke uiteenzetting van de keuze van bronnen en vergelijkingen, consistente en grondige argumentatie, plezierige vormgeving en zorgvuldig taalgebruik. De prijs werd woensdag 15 november uitgereikt door juryvoorzitter André de Hoogh in café De Wolthoorn in Groningen.

Uit het juryrapport: 'De genoemde scriptie behandelt een maatschappelijk zeer relevant juridisch onderwerp, heeft een stevige methodologische basis, en bevat een overtuigende argumentatie die niet alleen consistent is maar ook zeer grondig. ... Zeer indrukwekkende scriptie; de omvang en gedegenheid zou niet misstaan voor een proefschrift.'

toespraak tijdens prijsuitreiking srg-scriptieprijs

De andere drie genomineerden waren:

 • Willemien Gerritsen: 'Stelselverantwoordelijkheid: Hoe wordt stelselverantwoordelijkheid ingevuld in het nieuwe jeugdstelsel en wat zijn de implicaties daarvan?'
 • Gert Slatman: 'Grensoverschrijdende omzetting van een stichting'
 • Ilse Jansen: 'De rechtspositie van de gedetacheerde werknemer in beweging'

De Scriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste master- of doctoraalscriptie binnen de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Irene Woudstra-Veenstra (l) en André de Hoogh
Irene Woudstra-Veenstra (l) en André de Hoogh

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 november 2017 14:07

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...