Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidAlles over ons onderwijsStuderen in het buitenland (Exchange)Grants and insurance

Studiefinanciering en OV kaart

Een student die een deel van zijn studie in het buitenland verricht behoudt zijn studiefinanciering. Bovendien kan de student voor de volledige maanden die in het buitenland worden doorgebracht kiezen voor een vaste reiskostenvergoeding in plaats van een OV-studentenkaart.

Voorwaarde is dat de student gedurende het buitenlandse studieverblijf wel bij een Nederlandse opleiding ingeschreven blijft staan (dat is sowieso een vereiste voor deelname aan een van de facultaire uitwisselingsprogramma's) en dat het buitenlandse studieonderdeel deel uitmaakt van de Nederlandse opleiding. Meer informatie en het aanvraagformulier is te vinden op de site van de DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Deze formulieren dienen twee maanden voor vertrek naar het buitenland te worden ingeleverd. De facultaire contactpersoon van het International Office moet de formulieren medeondertekenen.

Studenten die een stage in het buitenland gaan volgen en een OV vergoeding willen aanvragen moeten een bevestiging van de stage instelling overleggen waar ze stage gaan lopen en voor welke periode. Alleen dan kan het aanvraagformulier worden ondertekend door de facultaire contactpersoon van het International Office.

Laatst gewijzigd:10 augustus 2018 07:27
printView this page in: English