Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of LawInternational programmesGlobal & Intercultural Engagement Distinction

Global & Intercultural Engagement Distinction

We leven, werken en studeren allemaal in een wereld die steeds verder globaliseert en waarin we meer met elkaar verbinden. Internationalisering en employability zijn belangrijke elementen in het Strategisch Plan 2015-2020 van de Rijksuniversiteit Groningen. Wat betekent dit voor jou? Hoe kun jij baat hebben bij deze elementen uit het strategisch plan?

Als een van de onderdelen van de 'Language & Culture Policy', wil de Rijksuniversiteit Groningen jou de mogelijkheid bieden om een volledige, extracurriculaire Global & Intercultural Engagement Distinction (GIED) te volgen. GIED stelt je in staat om je taal- en interculturele vaardigheden en je waarde op de arbeidsmarkt te vergroten. De Faculteit Rechtsgeleerdheid draait de pilot voor deze distinction en dus kun je kunt als eerste profiteren. Lees verder en kijk of je geïnteresseerd bent!

Let wel: het programma wordt (grotendeels) in het Engels verzorgd. Niet alle informatie zal daarom in het Nederlands beschikbaar zijn.

Algemene opzet
De Global & Intercultural Engagement Distinction (GIED) bestaat uit de volgende vijf categorieën:

  1. Categorie 1: Interculturele vaardigheden workshop (6 ECTS);
  2. Categorie 2: Internationale of interculturele vakken (6 ECTS);
  3. Categorie 3: Internationale of interculturele werkervaring/stage (6 ECTS);
  4. Categorie 4: Vreemde taalverwerving/-beheersing (6 ECTS);
  5. Categorie 5: Internationale studie (6 ECTS).


Om de volledige eindkwalificaties van GIED te behalen, zul je alle categorieen (30 ECTS in totaal) moeten afronden; in dat geval kan GIED onderdeel worden van je diplomasupplement. De wijze van invulling van de verschillende categorieën is onderhevig aan goedkeuring van de Examencommissie van de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Let wel: je kunt alleen met GIED beginnen als je je BSA hebt behaald.

Aanmelding
Als je hebt besloten deel te nemen aan GIED, kun je je inschrijven in de workshop (categorie 1) via Progress. De workshop wordt elk blok aangeboden en is te vinden bij de vakintekening; de workshop heet 'GIED blok X'. Het is verstandig je tijdig in te tekenen, vanwege de beperkte capaciteit per blok.

Ondanks het feit dat de informatie op deze website met zorg is samengesteld, is mogelijk dat er onbedoelde fouten staan vermeld danwel dat er wijzigingen worden doorgevoerd.

Laatst gewijzigd:08 oktober 2019 15:10
printView this page in: English