Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Career Services Law Career opportunities Beroepsmogelijkheden in Nederland

Partner Banking – Sigrid Jansen

Sigrid Jansen
Sigrid Jansen

Wat heeft u gestudeerd?

Civiel recht en bedrijfsrecht met aantekening advocatuur.

Wat heeft u naast uw studie gedaan?

Actief lid van het SGOR (management game, reiscommissie en voorzitter) en Juridisch Spreekuur Oranjewijk - Hoogkerk

Wat houdt uw huidige werk in? Welke competenties zijn het meest belangrijk in deze baan?

Partner Banking bij Allen & Overy LLP in Amsterdam. Allen & Overy Amsterdam is onderdeel van het internationale Allen & Overy-netwerk en is tegelijkertijd sterk geworteld in de Nederlandse markt.

"Loop studentstages tijdens je studie"

Wij werken in compacte teams met specialisten die slagvaardig met geavanceerde oplossingen komen voor de complexe vraagstukken die spelen bij onze cliënten. Onze cultuur is open, divers, persoonlijk en ambitieus.

Ik adviseer banken en bedrijven bij financiële problemen en faillissementsrechtelijke problemen. Complexe herstructureringen vragen zowel analytisch inzicht als inlevingsvermogen. Het komt vaak voor dat je als advocaat bruggen moet bouwen tussen alle belanghebbenden en ervoor moet zorgen dat iedereen water bij de wijn doet om tot een optimaal resultaat te komen. Daarnaast zijn bij herstructureringen het goederenrecht, internationaal privaatrecht en faillissementsrecht erg belangrijk.

Hoe bent u op die plek gekomen? Hoe ziet uw loopbaan eruit?

Ik ben in september 2000 bij Allen & Overy begonnen op de arbeidsrechtsectie. Na 2 jaar ben ik gewisseld naar de bank- en financieringsafdeling, waar ons herstructureringsteam zit. Na 4 jaar Allen & Overy ben ik 3 jaar naar Curaçao gegaan: eigenlijk het enige buitenland waar je Nederlands recht kan beoefenen. Ik heb daar eerst bij een advocatenkantoor gezeten, maar vond dat onvoldoende uitdagend en ben toen naar Fortis Bank overgestapt waar ik als inhouse counsel mee keek met de fondsen en de banken en ook als relatiemanager actief was met een team van 5 personen onder mij. In 2007 ben ik teruggegaan naar Amsterdam en weer bij Allen & Overy begonnen, op de bank - en financieringsafdeling. In 2012 ben ik hier tot partner benoemd.

Heeft u loopbaantips voor onze studenten?

Probeer studentstages te lopen tijdens je studie. Op die manier wordt de drempel veel lager om te solliciteren. Als je eenmaal mensen binnen een kantoor kent, solliciteert dat nu eenmaal makkelijker. Durf ook gewoon te bellen en te mailen met personen uit de praktijk: we komen graag in contact met geïnteresseerde studenten, dus wees vooral niet te voorzichtig!

Laatst gewijzigd:18 december 2023 12:48