Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Career Services Law Career opportunities Beroepsmogelijkheden in Nederland

Decaan – Jorrit Folkers

Jorrit Folkers
Jorrit Folkers

Wat heeft u gestudeerd?

Fiscaal en notarieel recht en van strafrecht de aantekening.

Wat heeft u naast uw studie gedaan?

Faculteitsraad, onderwijscommissie, bestuur van de vereniging Oranje Nassau (o.a. organisatie van Koninginnedag), lid van studentenvereniging Vindicat.

Wat houdt uw huidige werk in?

Ik ben Dean van Deloitte University Europe. Ik ben ook actief als fiscalist in het familiebedrijf en zorg. Daarnaast vervul ik talrijke maatschappelijke functies.

Welke competenties zijn het meest belangrijk in deze baan?

Makkelijk contact maken, sensitiviteit, verbindendheid, overtuigingskracht, talenkennis (Engels). Politiek inzicht, hard willen werken.

"Schakel door naar waar je kracht zit"

Hoe bent u op die plek gekomen? Hoe ziet uw loopbaan eruit?

Ik heb ruim 23 jaar ervaring in de belastingadvisering voor diverse organisaties. Mijn focus ligt met name op de Nationale markt. Daarnaast heb ik diverse bestuurlijke functies bekleed binnen Deloitte. Zo was ik vestigingsdirecteur, regiomarktleider Noord, Lid landelijk Tax MT. Tot november 2011 was ik lid van de Raad van Bestuur van Deloitte waar ik verantwoordelijk was voor de portefeuille CPPO (People and Partners). Tevens was ik binnen Europa verantwoordelijk voor de Europese Talent en Learning organisatie. Op dit moment vervul ik de Dean functie voor de Deloitte University Europe. Naast deze rol als Dean ben ik nog volop werkzaam bij klanten.

Heeft u loopbaantips voor onze studenten?

Gebruik de eerste paar jaren van je werkzaam leven na je studie om erachter te komen waar je echte sterke punten liggen en schakel dan door naar waar je kracht in zit. Probeer zo vroeg mogelijk in je carrière internationale ervaring op te doen waarbij je je talen goed leert spreken, Engels, Frans, Duits. Verandering van baan is vaak een goede manier om een carrière stap te maken. Je moet bereid zijn om hard te willen werken. Veel resultaat haal je ook vaak door je in te spannen.

Laatst gewijzigd:18 december 2023 12:48