Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Career Services Law Career opportunities Beroepsmogelijkheden in Nederland

Advocaat - Jeroen Reiziger

Jeroen Reiziger
Jeroen Reiziger

Mijn naam is Jeroen Reiziger en ik werk als advocaat bij TRIP Advocaten & Notarissen in Groningen in de secties ondernemingsrecht en insolventierecht.

Wat houdt uw huidige werk in?

Mijn dagelijkse praktijk bestaat in het algemeen uit het adviseren van ondernemers en het adviseren bij insolventiesituaties. Meer in het bijzonder werk ik in de overname (M&A) praktijk en treed ik op als curator in faillissementen, bewindvoerder in surseances en herstructureringsdeskundige in WHOA-procedures. Daarnaast wordt ik door de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam regelmatig benoemd tot functionaris (tijdelijk bestuurder of onderzoeker) in enquêtezaken. Mijn praktijk is landelijk georiënteerd. Als niche ben ik gespecialiseerd in het saneren van betaald voetbalorganisaties (BVO’s). Ik heb diverse BVO’s gesaneerd en ben in 2021 en 2022 herstructureringsdeskundige geweest in de WHOA van ADO Den Haag.

Bij TRIP ben ik voorzitter van het Dagelijks Bestuur. Bij Trip werken ongeveer 80 advocaten, notarissen en bedrijfsadviseurs en totaal ongeveer 200 mensen.

Welke competenties zijn de belangrijkste in deze baan?

Naast juridische kennis is strategisch denken, onderhandelen en leidinggeven in mijn functies van belang. De advocaten die ook werkzaam zijn als curator zijn meestal wat praktischer en pragmatischer ingesteld. Dat geldt ook voor mij. Ik vind zelf het bedenken van de strategie en het voeren van onderhandelingen de leukste onderdelen van mijn baan. Dat zowel in mijn rol als advocaat als in mijn rol als leidinggevende van mijn kantoor.

Hoe bent u op die plek gekomen?

Ik ben afgestudeerd in 1994. Van 1994 tot 1997 heb ik als advocaat gewerkt in Den Haag en heb ik het vak van curator in faillissementen geleerd. In 1997 ben ik bij TRIP gaan werken en daar werk ik nu nog steeds. In 2004 ben ik partner geworden en sinds 2005 ben ik lid van het Dagelijks Bestuur.

Wat heeft u naast uw studie gedaan?

Tijdens mijn studie ben ik commissielid geweest van de JFV. Na mijn studie ben ik lid geworden van Insolad, een specialisatievereniging voor insolventierecht advocaten. Ik heb daar zes jaar in het bestuur gezeten. Daarnaast ben ik bestuurslid geweest van diverse netwerkorganisaties en ben ik voorzitter geweest van de golfclub DGCC in Assen.

Laatst gewijzigd:07 februari 2024 10:33