Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Career Services Law Career opportunities Beroepsmogelijkheden in Nederland

Advocaat – Gerard Breuker

Gerard Breuker
Gerard Breuker

Ik ben Gerard Breuker, 48 jaar oud en ben advocaat in ondernemingsrecht, curator in faillissementen en onderzoeker voor de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam in Enquêteprocedures.

Wat heeft u gestudeerd?

Destijds heette dat Nederlands recht met aantekening advocatuur.

Wat heeft u naast uw studie gedaan?

Ik was lid van de studentenvereniging Vindicat en daarnaast was ik tutor voor eerstejaars bedrijfskunde studenten voor het tentamen ondernemingsrecht.

Wat houdt uw huidige werk in?

Mijn werk is feiten verzamelen, analyseren en concluderen. Vaak in een zeer stressvolle situatie.

"Iedereen heeft talenten, het is de kunst erachter te komen welke deze zijn"

Welke competenties zijn het meest belangrijk in deze baan?

Luisteren, zelfvertrouwen hebben, beslist zijn en boven de casus gaan hangen als in een helikopter. Wat gebeurt hier eigenlijk. Dus rust kunnen behouden om helder te kunnen blijven zien wat er gebeurt. Mondelinge en schriftelijke vaardigheid zijn essentieel.

Hoe bent u op die plek gekomen? Hoe ziet uw loopbaan er uit?

Door hard werken en goed je best doen kom je een heel eind. Je hebt ook een beetje geluk nodig. Ik ben na mijn militaire dienstplicht direct als advocaat begonnen. Eerst heel veel strafrechtzaken gedaan; ik heb alle rechtbanken in Nederland in die tijd wel gezien. Toen bestuursrechtzaken gedaan, waarvan het Kiki-criterium wel mijn meest in he t oog springende zaak was en daarna meer de ondernemingsrechtkant op en de insolventiekant. Grote faillissementen heb ik mogen doen als curator. Kartonfabriek De Eendracht, betaald voetbalclub SC Veendam, en de garnalenverwerker Heiploeg, inclusief de pre-pack.

Heeft u loopbaantips voor onze studenten?

Iedereen heeft talenten , het is de kunst om erachter te komen welke deze zijn en waar die het best tot hun recht komen. Neem deel aan het studentenleven. Blijf niet achter je bureau zitten. Doe er dingen naast. Ook als je werkt. En baal van een tegenslag, geniet van een overwinning.

Laatst gewijzigd:18 december 2023 12:48