Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidCareers Services LawCareers Services Law voor bedrijven en organisatiesPresenteren over uw werk of organisatie

Mentor

mentor

Weet u nog hoe uw eigen beroepskeuzeproces zich heeft voltrokken en waar u tegen aanliep in dit proces? Soms kan één gesprek een wereld van verschil maken en veel duidelijkheid geven

Veel studenten hebben tijdens hun opleiding behoefte aan informatie over de arbeidsmarkt en een gesprek met iemand uit de praktijk. Een ervaren professional die kan vertellen hoe het werk van een jurist er van dag tot dag uit ziet. Niet elke student heeft in zijn eigen netwerk iemand die deze informatie kan verstrekken.

Vindt u het leuk om de rol van mentor te vervullen en wilt u één of meer van onze studenten begeleiden/coachen bij hun loopbaanvragen en wellicht uw eigen netwerk voor hen ontsluiten? Meldt u zich dan aan als mentor.

Wat wordt er van u verwacht?

Als mentor wordt van u verwacht dat u luistert naar de loopbaanvragen van de student en deze vanuit uw eigen ervaringen zo goed mogelijk probeert te beantwoorden.

  • U bent een informele gesprekspartner m.b.t. loopbaanvragen, ambities en ontwikkeling.
  • U bent een bron van informatie over de dagelijkse praktijk: hoe ziet uw werk er uit van dag tot dag, wat is de cultuur van uw organisatie?
  • U geeft informatie over de competenties die nodig zijn om bij uw organisatie uw functie te bekleden en vertelt bijvoorbeeld waar op gelet wordt sollicitaties.
  • U denkt mee over wat een student naast of tijdens zijn studie kan doen om zich te profileren.
  • U kunt mogelijkheden bieden om werkervaring (stage) op te doen bij uw organisatie of om een snuffelstage van een dag of een week te lopen.
  • U kunt uw eigen netwerk ontsluiten.
  • U kunt uw eigen verhaal vertellen.

U bepaalt zelf hoeveel tijd u wilt besteden aan het mentorschap en op welke manier u contact heeft met de student.

Contact

Wilt u zich aanmelden als mentor of wilt u eerst een persoonlijk gesprek? Neem dan gerust op met mw. mr. José van der Veen, beleidsmedewerker beroepenveld.

Laatst gewijzigd:20 oktober 2017 12:12