About us Faculty of Law Current Affairs In the media Archive In the media

Sofia Ranchordás: 'Opleggen van boetes aan platforms voor inhoud advertenties bijzonder controversieel'

04 december 2019

Na lang aandringen van de grote steden kwam het kabinet deze week met wettelijke regels voor woningverhuur aan toeristen. De regels gaan de steden niet ver genoeg. Geen wonder: Airbnb en andere verhuurplatforms mochten ze helpen bepalen, blijkt uit een reconstructie. Uiteindelijk bestelt het ministerie, op verzoek van de platforms, een onderzoek bij Sofia Ranchordás, hoogleraar publieksrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. In augustus levert ze een rapport over de wetgeving in Portugal en Frankrijk. In beide landen zijn de regels zo ingericht dat platforms aansprakelijk gesteld kunnen worden voor illegale advertenties op hun websites, zo meldt de NRC.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41