Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs In the media

Jan Brouwer: 'Aanpak demonstranten op Schiphol ging veel te ver'

21 december 2019

Haarlemmermeer is zijn boekje ver te buiten gegaan bij de aanpak van de klimaatactivisten die vorige week zaterdag demonstreerden in Schiphol Plaza. “De marechaussee is op instigatie van de burgemeester als een olifant door de porseleinkast van het betogingsrecht gegaan”, schrijven de professoren Jan Brouwer (Algemene Rechtswetenschap) en Jon Schilder (Staats- en Bestuursrecht). Zij hekelen onder meer het noodbevel van de burgemeester van Haarlemmermeer, zo meldt Joop.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:10 oktober 2022 13:28

Meer nieuws

 • 23 november 2023

  Invitation to join the 'Applied AI' community

  The remarkable progress in artificial intelligence (AI) is transcending boundaries and finding invaluable applications across diverse academic disciplines. Recognizing the transformative potential of AI, we are proud to introduce the new theme,...

 • 28 augustus 2023

  Liekuut | Herzie het rampen- en noodrecht ingrijpend vóór de volgende crisis

  Mr. Adriaan J. Wierenga bepleit een grondige herziening en versimpeling van het staatsnoodrecht vóórdat de volgende crisis zich aandient. Een goede wet kan levensreddend zijn.

 • 20 juni 2023

  Recht op een gezonde mond

  Dominique Mollet, promovendus Gezondheidsrecht, wil dat er door juridisch onderzoek meer aandacht komt voor mondgezondheid. Hiervoor werkt ze onder andere samen met de Aletta Jacobs School of Public Health.