Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws

De Young Academy Groningen verwelkomt zeven nieuwe leden

11 maart 2024

De Young Academy Groningen verwelkomt zeven nieuwe leden. De Young Academy Groningen (YAG) is een groep getalenteerde, enthousiaste en ambitieuze beginnende onderzoekers uit verschillende vakgebieden van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De leden delen een passie voor wetenschap en de bredere impact van de academische wereld op de samenleving.

Deze zeven onderzoekers worden officieel als lid van de YAG geïnstalleerd in oktober 2024. Tijdens hun vijfjarig lidmaatschap zetten zij zich in voor projecten op het gebied van wetenschapsbeleid, interdisciplinariteit, de relatie tussen wetenschap en samenleving en diversiteit en inclusie binnen de universitaire gemeenschap. We zijn verheugd aan te kondigen dat de zeven nieuwe leden die hier worden gepresenteerd ons de komende vijf jaar zullen steunen bij al onze inspanningen.

De nieuwe YAG-leden zijn:

Laatst gewijzigd:11 maart 2024 09:28
View this page in: English

Meer nieuws

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...