Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Volg een cursus in 2022

22 december 2021

Het rooster voor cursussen in januari, februari en maart bij het Talencentrum staat online! De inschrijving start op verschillende momenten. Bekijk snel wat er voor u bij zit.

In verband met de coronamaatregelen worden alle cursussen in ieder geval tot en met 28 januari 2022 volledig online gegeven. Begin januari nemen we een beslissing over de vorm van lesgeven na 28 januari.

Nederlands

Online Dutch

Leer Nederlands waar op de wereld u ook bent; in onze Online Dutch cursussen van 8 weken wordt zelfstudie gecombineerd met gezamenlijke sessies. Deze sessies worden zo ingepland dat er voor elke tijdzone wel een geschikt moment te vinden is. We bieden Online Dutch op 8 verschillende niveaus aan, van beginners (0) tot vergevorderden (C1). De cursussen starten op 20 en 27 januari, de inschrijving geopend.

Nederlands voor inburgeraars

Indien u wilt inburgeren in Nederland kunt u bij ons terecht voor taalcursussen op drie niveaus en voor online examentraining voor het Staatsexamen NT2. De inschrijving is geopend. Voor de taalcursussen en de plusvariant examentraining moet u zich eerst aanmelden voor een intake voordat u zich in kunt schrijven.

Nederlands voor moedertaalsprekers

Moedertaalsprekers kunnen een cursus Academische Schrijfvaardigheid Nederlands volgen. Alle onderwerpen voor het schrijven van een goede academische tekst komen aan bod in deze cursus; alineastructuren, schrijfstijl, doelgroepgerichtheid en spelling. De cursussen starten op 8 februari, de inschrijving is geopend!

Nederlands spreken & schrijven

Werk aan uw spreek- of schrijfvaardigheid met één van onderstaande cursussen. De cursussen starten vanaf 14 februari.

  • Schrijfvaardigheid vanaf B2 (inschrijving is geopend)
  • Spreekvaardigheid vanaf B2 (inschrijving is geopend)
  • Conversatiecursus naar A2 of B1. De inschrijving opent donderdag 20 januari om 10.00 uur, u kunt nu alvast het rooster bekijken. Internationale studenten, PhD's en postdocs van de RUG kunnen deze cursus volgen op kosten van de RUG.

Nederlands voor anderstaligen

Algemene groepscursussen Nederlands voor anderstaligen bieden we aan op 9 verschillende niveaus, van beginners (0) tot vergevorderden (C1). Ook zijn er speciale cursussen voor RUG-medewerkers op niveaus 0>A2, A1>A2/B1 en A2>B1. De cursussen starten vanaf 14 februari. De inschrijving is geopend.

Nederlands voor RUG-studenten, -PhD's en -postdocs

Internationale studenten, PhD's en postdocs van de RUG kunnen op kosten van de RUG cursussen Nederlands volgen bij het Talencentrum. De cursussen starten vanaf 7 februari. De inschrijving opent op donderdag 20 januari om 10.00 uur, u kunt nu alvast het rooster bekijken. Wees er tijdens de inschrijving snel bij, want de cursussen zitten vaak snel vol!

Nederlands voor Duitstaligen

Door de taalkundige overeenkomsten tussen het Duits en het Nederlands bieden we speciale cursussen Nederlands voor Duitstaligen aan. De cursussen zijn toegankelijk voor iedereen. Internationale studenten, PhD's en postdocs van de RUG kunnen deze cursus volgen op kosten van de RUG. De cursussen starten vanaf 7 februari. De inschrijving opent op vrijdag 21 januari om 13.00 uur, u kunt nu alvast het rooster bekijken.


Engels

Verbeter uw Engelse taalvaardigheden met één van onze algemene cursussen Engels die we aanbieden op vier verschillende niveaus.

Daarnaast kunt u zich inschrijven voor een cursus Publiceren in het Engels en een cursus Engels voor professionals - Spreekvaardigheid B2.


Moderne Vreemde Talen

In februari beginnen de cursussen in 7 verschillende talen. Inschrijving is mogelijk tot één week voor de start van de cursus. De cursussen worden online gegeven in onze virtual classroom. Bekijk het aanbod en schrijf u in!

Arabisch

Onze cursussen Arabisch zijn een eerste kennismaking met het standaard Arabisch, de meest gesproken en begrepen variant van het Arabisch. U kunt zich inschrijven voor drie verschillende niveaus.

Duits

Wilt u uw kennis van het Duits weer ophalen of verstevigen? We bieden cursussen aan op drie niveaus van half-gevorderd tot gevorderd.

Frans

Bereik snel uw doelstellingen in het Frans, dankzij motiverende, leuke en communicatieve activiteiten. Kies voor een standaard cursus of een particuliere cursus met een thematische aanpak.

Italiaans

Spreekt u nog helemaal geen Italiaans of al een klein beetje? Schrijf u in voor de beginnerscursus of de vervolgcursussen en red u in dagelijkse situaties in het Italiaans.

We bieden in febuari een nieuw niveau aan: A2 > A2/B1!

Japans

Onze cursussen Japans zijn een eerste kennismaking met de Japanse taal. In de beginnerscursus worden de Japanse kana-tekens geïntroduceerd, in de vervolgcursussen gaat u hier verder mee aan de slag! De nadruk ligt op het spreken en verstaan van de taal.

Russisch

Maak in onze beginnerscursus kennis met het cyrillische alfabet, en breid uw kennis van het Russisch uit in de twee vervolgcursussen. In alle niveaus ligt de nadruk op het verstaan en spreken van de Russische taal.

Spaans

Leer Spaans of verbeter uw Spaans in één van onze vele cursussen. We bieden de taalcursussen Spaans aan op vijf niveaus, van beginners tot gevorderden.

Spreekt u al een beetje Spaans en wilt u specifiek aan uw spreekvaardigheid werken? Schrijf u dan in voor een conversatiecursus Spaans op A2 of B1 niveau en leer op een toegankelijke en praktische manier beter Spaans spreken!

Laatst gewijzigd:30 januari 2024 13:49
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...