Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Eerbetoon aan Linda Steg

29 maart 2021
Linda Steg (Foto: Reyer Boxem)
Linda Steg (Foto: Reyer Boxem)

NWO zet deze week RUG-hoogleraar Linda Steg in de schijnwerpers. Steg ontving in 2020 de Stevinpremie van NWO, een van de twee hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap, voor haar pionierswerk in de omgevingspsychologie. Vooral de klimaatcrisis heeft eraan bijgedragen dat haar vakgebied in korte tijd snel aan belang heeft gewonnen.

Vanwege corona kon de officiële ceremonie behorend bij de uitreiking van de Stevinpremie niet plaatsvinden. NWO besteedt daarom deze week speciale aandacht aan Steg op haar website en twitteraccount (@NWOnieuws), en in de nieuwsbrief, met o.a. video’s en een interview. De berichten van NWO zijn terug te vinden op de socialmediakanalen van de RUG.

De Stevinpremie is een van de twee hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap, bestemd voor onderzoekers die een bijzonder succes hebben behaald op het gebied van kennisbenutting voor de samenleving. Steg krijgt 2,5 miljoen euro, te besteden aan wetenschappelijk onderzoek. Ze zal de Stevinpremie gebruiken om kennis over de motivatie en het gedrag van mensen te integreren in klimaatmodellen.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:29 maart 2021 14:02
View this page in: English

Meer nieuws