Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Céline Martineau wins ParisTech Thesis Award

24 november 2011

Céline Martineau was awarded the ParisTech Thesis Award 2011 for her PhD thesis entitled “Functional specificities among yeast cytosolic Hsp70s”.

Placed under the grand-sponsorship of the National Academy of Technologies of France, every year the thesis award rewards three doctors from ParisTech schools’ laboratories, pre-selected among the 500 graduates from the previous year.

The purpose of the ParisTech thesis award is to distinguish young researchers whose work, of very high scientific quality, has enabled a research advance based on one or more of the following criteria:  

 • Contribution to the advancement of scientific knowledge;
 • Technological innovation; and
 • Contribution to the understanding of society problems.

Céline, who is now a postdoc working under Rosalind Franklin Fellow, Ellen Nollen, performed her PhD thesis under the supervision of Mehdi Kabani, at the Micalis Institute and the Laboratory of Structural Enzymology and Biochemistry (France).

See publications in Pubmed by Céline Martineau

About ParisTech

Laatst gewijzigd:28 oktober 2016 23:47
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 mei 2018

  UMCG test vóór zwangerschap kans op krijgen ernstig ziek kind

  Vanaf half mei 2018 is het voor alle stellen in Nederland mogelijk om via 6 hiervoor getrainde huisartsen een DNA-dragerschapstest te doen. Deze test maakt het voor stellen mogelijk om al vóór de zwangerschap te laten onderzoeken of er een verhoogde...

 • 03 april 2018

  DNA-veranderingen verstoren team play in de cel

  DNA-veranderingen die ziekten veroorzaken zorgen niet altijd tot een verandering in de eiwitten zelf, maar kunnen soms leiden tot een verandering in de samenwerking tussen de eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van genetici van het Universitair Medisch...

 • 27 maart 2018

  Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

  Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit de analyse van gegevens van bijna 500.000 Australische kinderen van gezonde moeders...