Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Céline Martineau wins ParisTech Thesis Award

24 november 2011

Céline Martineau was awarded the ParisTech Thesis Award 2011 for her PhD thesis entitled “Functional specificities among yeast cytosolic Hsp70s”.

Placed under the grand-sponsorship of the National Academy of Technologies of France, every year the thesis award rewards three doctors from ParisTech schools’ laboratories, pre-selected among the 500 graduates from the previous year.

The purpose of the ParisTech thesis award is to distinguish young researchers whose work, of very high scientific quality, has enabled a research advance based on one or more of the following criteria:  

 • Contribution to the advancement of scientific knowledge;
 • Technological innovation; and
 • Contribution to the understanding of society problems.

Céline, who is now a postdoc working under Rosalind Franklin Fellow, Ellen Nollen, performed her PhD thesis under the supervision of Mehdi Kabani, at the Micalis Institute and the Laboratory of Structural Enzymology and Biochemistry (France).

See publications in Pubmed by Céline Martineau

About ParisTech

Laatst gewijzigd:28 oktober 2016 23:47
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 23 februari 2018

  Kinderen met astma blijken aangepast dna te hebben

  Kinderen met astma blijken epigenetische, chemische veranderingen van hun dna te hebben. Op hun dna zijn nu 14 plekken vastgesteld, die samenhangen met astma. Het bijzondere is dat deze 14 plekken in de eerste 4 jaar van hun leven zijn veranderd. Deze...

 • 20 februari 2018

  Zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen vaak te wijten aan erfelijke aanleg

  Een zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen is vaak het gevolg van een erfelijke aanleg, blijkt uit onderzoek van wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen, gesteund door de Hartstichting. Vandaag publiceren zij, in een...