Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Céline Martineau wins ParisTech Thesis Award

24 november 2011

Céline Martineau was awarded the ParisTech Thesis Award 2011 for her PhD thesis entitled “Functional specificities among yeast cytosolic Hsp70s”.

Placed under the grand-sponsorship of the National Academy of Technologies of France, every year the thesis award rewards three doctors from ParisTech schools’ laboratories, pre-selected among the 500 graduates from the previous year.

The purpose of the ParisTech thesis award is to distinguish young researchers whose work, of very high scientific quality, has enabled a research advance based on one or more of the following criteria:  

 • Contribution to the advancement of scientific knowledge;
 • Technological innovation; and
 • Contribution to the understanding of society problems.

Céline, who is now a postdoc working under Rosalind Franklin Fellow, Ellen Nollen, performed her PhD thesis under the supervision of Mehdi Kabani, at the Micalis Institute and the Laboratory of Structural Enzymology and Biochemistry (France).

See publications in Pubmed by Céline Martineau

About ParisTech

Laatst gewijzigd:28 oktober 2016 23:47
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 25 juli 2018

  Deniz Ba┼čkent genomineerd voor Huibregtsenprijs

  Prof. dr. Deniz Baskent, als hoogleraar Auditieve perceptie verbonden aan de afdeling KNO van het UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen, is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2018. Op 8 oktober 2018 maakt juryvoorzitter Wim van Saarloos...

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...