Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG selecteert 4 pakketten voor pilots met digitale toetsing

14 september 2011

De Stuurgroep heeft vorige week ingestemd met het voorstel van het Desk Research Team om vier toetspakketten te selecteren voor het pilotprogramma binnen Idem Dito. De gekozen pakketten zijn:

Deze pakketten sluiten volgens het DRT het best aan bij de eisen en wensen van de RUG m.b.t. digitale toetsprogramma's. De pakketten scoorden ook hoog in het publieksoordeel tijdens de presentatiedag op 7 juli.  

Het is de bedoeling om in de komende maanden met deze vier pakketten pilots uit te gaan voeren. Hierbij wordt de hele keten van toetsontwikkeling, afname, analyse en hergebruik van toetsen en toetsitems doorgelicht.  

Floor Mulder (FMW), projectleider van het pilotprogramma, bespreekt momenteel met de contactpersonen van de faculteiten welke pilots zullen worden uitgevoerd en welke groepen docenten, studenten en andere uitvoerders (toetsdeskundigen, student-assistenten) hieraan deel zullen nemen.

André Rosendaal (Letteren) is in overleg met de leveranciers over de inrichting van de pilotomgevingen.  De opzet van het pilotprogramma moet begin oktober gereed zijn.

Hebt u belangstelling voor deelname aan de pilots of wilt u meer weten van het project, neem dan contact op met de projectleider: Sake Jager, s.jager@rug.nl, tel. 5921.

Laatst gewijzigd:29 maart 2016 13:14
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...