Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG selecteert 4 pakketten voor pilots met digitale toetsing

14 september 2011

De Stuurgroep heeft vorige week ingestemd met het voorstel van het Desk Research Team om vier toetspakketten te selecteren voor het pilotprogramma binnen Idem Dito. De gekozen pakketten zijn:

Deze pakketten sluiten volgens het DRT het best aan bij de eisen en wensen van de RUG m.b.t. digitale toetsprogramma's. De pakketten scoorden ook hoog in het publieksoordeel tijdens de presentatiedag op 7 juli.  

Het is de bedoeling om in de komende maanden met deze vier pakketten pilots uit te gaan voeren. Hierbij wordt de hele keten van toetsontwikkeling, afname, analyse en hergebruik van toetsen en toetsitems doorgelicht.  

Floor Mulder (FMW), projectleider van het pilotprogramma, bespreekt momenteel met de contactpersonen van de faculteiten welke pilots zullen worden uitgevoerd en welke groepen docenten, studenten en andere uitvoerders (toetsdeskundigen, student-assistenten) hieraan deel zullen nemen.

André Rosendaal (Letteren) is in overleg met de leveranciers over de inrichting van de pilotomgevingen.  De opzet van het pilotprogramma moet begin oktober gereed zijn.

Hebt u belangstelling voor deelname aan de pilots of wilt u meer weten van het project, neem dan contact op met de projectleider: Sake Jager, s.jager@rug.nl, tel. 5921.

Laatst gewijzigd:29 maart 2016 13:14
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...