Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG selecteert 4 pakketten voor pilots met digitale toetsing

14 september 2011

De Stuurgroep heeft vorige week ingestemd met het voorstel van het Desk Research Team om vier toetspakketten te selecteren voor het pilotprogramma binnen Idem Dito. De gekozen pakketten zijn:

Deze pakketten sluiten volgens het DRT het best aan bij de eisen en wensen van de RUG m.b.t. digitale toetsprogramma's. De pakketten scoorden ook hoog in het publieksoordeel tijdens de presentatiedag op 7 juli.  

Het is de bedoeling om in de komende maanden met deze vier pakketten pilots uit te gaan voeren. Hierbij wordt de hele keten van toetsontwikkeling, afname, analyse en hergebruik van toetsen en toetsitems doorgelicht.  

Floor Mulder (FMW), projectleider van het pilotprogramma, bespreekt momenteel met de contactpersonen van de faculteiten welke pilots zullen worden uitgevoerd en welke groepen docenten, studenten en andere uitvoerders (toetsdeskundigen, student-assistenten) hieraan deel zullen nemen.

André Rosendaal (Letteren) is in overleg met de leveranciers over de inrichting van de pilotomgevingen.  De opzet van het pilotprogramma moet begin oktober gereed zijn.

Hebt u belangstelling voor deelname aan de pilots of wilt u meer weten van het project, neem dan contact op met de projectleider: Sake Jager, s.jager@rug.nl, tel. 5921.

Laatst gewijzigd:29 maart 2016 13:14
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.