Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Next Generation Sequencer

15 januari 2009


In 2008 the UMCG was awarded a grant for the LifeLines program. Part of this grant was to cover the purchase of a next generation sequencer. This sequencer has now been installed in the Department of Genetics laboratory.


This new instrument will enable studies to be performed that were not even imaginable just a few years ago. Researchers will now be able to sequence complete genomes in a short period of time, or to search for mutations in multiple genes in a large cohort of patients.


Researchers at the UMCG and RUG will have access to this instrument, and are encouraged to contact the Genome Analysis Facility, Department of Genetics, if they would like to discuss projects in the area of Next Generation Sequencing.


 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:13

Meer nieuws

 • 11 september 2019

  Beurtelings roeien kan leiden tot snellere races

  Als roeiers om de beurt een slag maken in plaats van alle slagen synchroon uit te voeren, kan dat mogelijk leiden tot snellere eindtijden bij een race. Dit blijkt uit een proefschrift van bewegingswetenschapper Laura Cuijpers van het UMCG.

 • 30 augustus 2019

  UMCG gebruikt Lifelinesdata voor deelstudie

  Wie krijgen bepaalde chronische ziektes, en wie niet? Dat is voor dertig procent afhankelijk van erfelijkheid en voor maar liefst zeventig procent van het exposoom.

 • 30 augustus 2019

  RUG in twee van de zes Zwaartekracht-toekenningen voor baanbrekend onderzoek

  Topwetenschappers van Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG doen mee aan twee van de zes gehonoreerde programma’s in het kader van het prestigieuze NWO Zwaartekrachtprogramma voor baanbrekend fundamenteel onderzoek, waarmee ruim 100 miljoen euro gemoeid...