Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Next Generation Sequencer

15 januari 2009


In 2008 the UMCG was awarded a grant for the LifeLines program. Part of this grant was to cover the purchase of a next generation sequencer. This sequencer has now been installed in the Department of Genetics laboratory.


This new instrument will enable studies to be performed that were not even imaginable just a few years ago. Researchers will now be able to sequence complete genomes in a short period of time, or to search for mutations in multiple genes in a large cohort of patients.


Researchers at the UMCG and RUG will have access to this instrument, and are encouraged to contact the Genome Analysis Facility, Department of Genetics, if they would like to discuss projects in the area of Next Generation Sequencing.


 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:13

Meer nieuws

 • 03 april 2018

  DNA-veranderingen verstoren team play in de cel

  DNA-veranderingen die ziekten veroorzaken zorgen niet altijd tot een verandering in de eiwitten zelf, maar kunnen soms leiden tot een verandering in de samenwerking tussen de eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van genetici van het Universitair Medisch...

 • 27 maart 2018

  Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

  Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit de analyse van gegevens van bijna 500.000 Australische kinderen van gezonde moeders...

 • 09 maart 2018

  Grote verschillen in mantelzorg geven aan partner of aan ouder

  Mantelzorgers die een partner verzorgen besteden meer uren aan huishoudelijke zorgtaken dan mantelzorgers die een ouder verzorgen. Ook ervaren zij een hogere totale belasting, meer geestelijke en fysieke gezondheidsproblemen en meer problemen met het...