Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Next Generation Sequencer

15 januari 2009


In 2008 the UMCG was awarded a grant for the LifeLines program. Part of this grant was to cover the purchase of a next generation sequencer. This sequencer has now been installed in the Department of Genetics laboratory.


This new instrument will enable studies to be performed that were not even imaginable just a few years ago. Researchers will now be able to sequence complete genomes in a short period of time, or to search for mutations in multiple genes in a large cohort of patients.


Researchers at the UMCG and RUG will have access to this instrument, and are encouraged to contact the Genome Analysis Facility, Department of Genetics, if they would like to discuss projects in the area of Next Generation Sequencing.


 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:13

Meer nieuws

 • 06 juli 2018

  Wierenga-Rengerink dissertatieprijs voor Alain Dekker

  De Wierenga-Rengerinkprijs voor de RUG-promovendus met de beste dissertatie in 2017, is toegekend aan dr. Alain Dekker voor zijn proefschrift ‘Down & Alzheimer: Behavioural biomarkers of a forced marriage’.

 • 05 juli 2018

  Derde onderzoeksronde Lifelines in 2019 van start

  Lifelines, de data- en biobank waarin informatie over de gezondheid van drie generaties inwoners in de noordelijke provincies gedurende dertig jaar wordt verzameld, start in 2019 met de derde onderzoeksronde onder alle Lifelines-deelnemers. Dit wordt...

 • 29 juni 2018

  Operatierisico bij ouderen met kanker beter in te schatten met nieuwe scorelijst

  Een speciaal ontwikkelde scorelijst om de toestand van de oudere patiënt met kanker te beoordelen, zorgt er voor dat artsen de risico’s van een operatie beter in kunnen schatten. Hierdoor zijn patiënten die fit genoeg zijn voor een operatie én patiënten...