Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Next Generation Sequencer

15 januari 2009


In 2008 the UMCG was awarded a grant for the LifeLines program. Part of this grant was to cover the purchase of a next generation sequencer. This sequencer has now been installed in the Department of Genetics laboratory.


This new instrument will enable studies to be performed that were not even imaginable just a few years ago. Researchers will now be able to sequence complete genomes in a short period of time, or to search for mutations in multiple genes in a large cohort of patients.


Researchers at the UMCG and RUG will have access to this instrument, and are encouraged to contact the Genome Analysis Facility, Department of Genetics, if they would like to discuss projects in the area of Next Generation Sequencing.


 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:13

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...

 • 07 september 2018

  UMCG onderzoekt effect behandeling met virtual reality voor fantoompijn

  Het UMCG doet mee aan een groot internationaal onderzoek naar een nieuwe behandeling van fantoompijn. Bij deze behandeling krijgen patiënten trainingen met behulp van virtual reality en augmented reality.