Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Next Generation Sequencer

15 januari 2009


In 2008 the UMCG was awarded a grant for the LifeLines program. Part of this grant was to cover the purchase of a next generation sequencer. This sequencer has now been installed in the Department of Genetics laboratory.


This new instrument will enable studies to be performed that were not even imaginable just a few years ago. Researchers will now be able to sequence complete genomes in a short period of time, or to search for mutations in multiple genes in a large cohort of patients.


Researchers at the UMCG and RUG will have access to this instrument, and are encouraged to contact the Genome Analysis Facility, Department of Genetics, if they would like to discuss projects in the area of Next Generation Sequencing.


 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:13

Meer nieuws

 • 20 mei 2019

  Aanstaand eredoctor Titia de Lange: Splitsende touwen en veroudering

  Al vrijwel haar hele werkzame leven onderzoekt Titia de Lange telomeren, de uiteinden van chromosomen. Haar grensverleggende onderzoek wordt in juni bekroond met een eredoctoraat aan de RUG. De Langes eerste experiment als promovendus van Piet Borst,...

 • 14 mei 2019

  Aantal kinderen met diabetes type 1 verdubbeld

  Het aantal kinderen dat per jaar de diagnose diabetes mellitus type 1 krijgt, is in de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Dat concludeert Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift.

 • 16 april 2019

  Nieuwe technieken maken structurele verschillen in DNA zichtbaar

  Alle mensen hebben hetzelfde typisch ‘menselijke’ DNA. Maar er zijn ook verschillen tussen mensen, waardoor ieder van ons een uniek individu is. Onderzoek naar deze verschillen, die onder meer een rol spelen bij een groot aantal ziekten, richt zich...