Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Jorieke Bergman awarded the Bob Gorlin prize

30 augustus 2008

Jorieke Bergman, a clinical researcher in the Department of Genetics, UMCG, was awarded the Bob Gorlin prize at the 29th Annual David W. Smith Workshop on Malformations and Morphogenesis, August 2008, in Quebec, for her presentation entitled "Study of anosmia and hypogonadotropic hypogonadism in a mouse model for CHARGE syndrome".

The David W. Smith Workshop is a prestigious meeting for invited participants only. Jorieke's abstract was selected for an oral presentation and although PhD students are only normally accepted if they attend together with their supervisor, she was invited to give a presentation despite the fact that her supervisor, Dr Conny van Ravenswaaij, was unable to attend.

Bob Gorlin (University of Minnesota) contributed to 600 papers and 20 books, including the famous ''Syndromes of the Head and Neck'', in the field of medical and craniofacial genetics. He died in 2006 and it was decided to commemorate him with an annual prize for the best presentation by a fellow at the David W. Smith meeting.

This is the first time the prize has been awarded and it is certainly very special that it was won by a non-North American. This underscores that Jorieke gave an outstanding presentation.


Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:12

Meer nieuws

 • 14 mei 2019

  Aantal kinderen met diabetes type 1 verdubbeld

  Het aantal kinderen dat per jaar de diagnose diabetes mellitus type 1 krijgt, is in de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Dat concludeert Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift.

 • 16 april 2019

  Nieuwe technieken maken structurele verschillen in DNA zichtbaar

  Alle mensen hebben hetzelfde typisch ‘menselijke’ DNA. Maar er zijn ook verschillen tussen mensen, waardoor ieder van ons een uniek individu is. Onderzoek naar deze verschillen, die onder meer een rol spelen bij een groot aantal ziekten, richt zich...

 • 02 april 2019

  Nieuwe richtlijnen bij kinderkanker verminderen bijwerkingen en pijn

  Meer aandacht voor het welzijn van kinderen die behandeld worden voor kanker, kan levens redden. Dat stelt kinderarts-in-opleiding Erik Loeffen van het Universitair Medisch Centrum Groningen in zijn proefschrift getiteld “Perfect Pitstops”. ‘In de Formule...