Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Jorieke Bergman awarded the Bob Gorlin prize

30 augustus 2008

Jorieke Bergman, a clinical researcher in the Department of Genetics, UMCG, was awarded the Bob Gorlin prize at the 29th Annual David W. Smith Workshop on Malformations and Morphogenesis, August 2008, in Quebec, for her presentation entitled "Study of anosmia and hypogonadotropic hypogonadism in a mouse model for CHARGE syndrome".

The David W. Smith Workshop is a prestigious meeting for invited participants only. Jorieke's abstract was selected for an oral presentation and although PhD students are only normally accepted if they attend together with their supervisor, she was invited to give a presentation despite the fact that her supervisor, Dr Conny van Ravenswaaij, was unable to attend.

Bob Gorlin (University of Minnesota) contributed to 600 papers and 20 books, including the famous ''Syndromes of the Head and Neck'', in the field of medical and craniofacial genetics. He died in 2006 and it was decided to commemorate him with an annual prize for the best presentation by a fellow at the David W. Smith meeting.

This is the first time the prize has been awarded and it is certainly very special that it was won by a non-North American. This underscores that Jorieke gave an outstanding presentation.


Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:12

Meer nieuws

 • 16 oktober 2019

  Stikstofuitstoot vormt risico op nierschade

  Een hoge uitstoot van stikstof vormt een risico op schade aan de nieren. Dit verband blijkt uit een onderzoek onder ruim 143.000 inwoners van Noord-Nederland dat enkele nefrologen van het UMCG uitvoerden. Zij publiceren vandaag over hun resultaten in...

 • 15 oktober 2019

  Meiden die ‘aan de pil’ zijn hebben vaker depressieve gevoelens

  Zestienjarige meisjes die de anticonceptiepil gebruiken hebben vaker depressieve klachten dan leeftijdsgenoten die niet aan de pil zijn. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers van het UMCG, LUMC en Brigham and Women’s Hospital. Ze publiceren hun...

 • 27 september 2019

  Nieuwe therapie vermindert invloed stemmen horen bij jeugdigen

  Een nieuw ontwikkelde psychotherapie vermindert bij kinderen van 8-18 jaar de invloed van stemmen horen in hun hoofd. De therapie versterkt hun vaardigheden om met stemmen horen om te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van Kim van Slobbe-Maijer, kinder-...