Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenMaster en PhD opleidingenRecht en ICT
Header image Recht en ICT

Recht en ICT

IT-advocaat worden? Vraagstukken van de moderne informatiesamenleving over privacy, downloaden, e-commerce of cybercrime oplossen? Betere kansen op de arbeidsmarkt? Dan is deze master de juiste keuze!

Als je belangstelling hebt voor het recht en beseft dat informatietechnologie de wereld en ons dagelijks leven compleet heeft veranderd dan is de master Recht en ICT iets voor jou. Het is geen technische maar een juridische studie waar een zeer goede arbeidsmarkt voor is. Deze master heeft 'civiel effect', waardoor de klassieke togaberoepen (advocaat, rechter, officier van justitie) toegankelijk zijn.

IT-recht is een modern rechtsgebied dat raakvlakken heeft met alle hoofdgebieden van het recht. Privaatrechtelijke aspecten zijn bijv. e-commerce, IT-contracten en digitale bewijsvoering. Bij het bestuursrecht zijn er vragen rond privacybescherming, vrijheid van meningsuiting, en openbaarmakings- en informatieverplichtingen van de overheid. Het strafrecht komt aan de orde bij de behandeling van computercriminaliteit. Binnen het bedrijfsrecht zijn het auteursrecht, telewerken en virtueel ondernemen belangrijke onderwerpen. Hierbij speelt het internationale karakter van het IT-recht steeds een grote rol.

De master Recht en ICT is de enige Nederlandstalige opleiding op dit terrein. De opleiding biedt door haar relatieve kleinschaligheid ruimte voor individuele aandacht aan de studenten.

Meer over deze opleiding
Feiten & Cijfers
Titel/Graad
LLM in Recht en ICT
Croho code
60620
Type opleiding
Master
Voertaal
Nederlands (100%)
Duur
12 maanden (60 ECTS)
Start
Vorm
voltijd
Faculteit
Rechtsgeleerdheid
printOok beschikbaar in het: English