OnderwijsOpleidingenMaster en PhD opleidingenEducatie in de Taal- en cultuurwetenschappen - Franse Taal en Cultuur
Header image Educatie in de Taal- en cultuurwetenschappen - Franse Taal en Cultuur

Educatie in de Taal- en cultuurwetenschappen - Franse Taal en Cultuur

Hou je van de Franse taal en cultuur en wil je voor de klas staan? Tijdens deze lerarenopleiding verdiep je je kennis en leer je deze over te brengen aan middelbare scholieren.

Deze tweejarige educatieve master leidt je op tot eerstegraadsleraar Franse Taal en Cultuur. De opleiding bestaat uit een didactisch en een vakinhoudelijk deel.

Voor het vakinhoudelijke deel volg je vakken van de mastertrack European Linguistics (Taalwetenschappen) en European Literatures and Cultures (Letterkunde). In het didactische deel ontwikkel je je tot eerstegraadsleraar.

In het eerste jaar ben je vooral bezig met het vakinhoudelijke programma en verdiep je je kennis. Daarnaast doe je een korte stage op een middelbare school. Tijdens deze stage geef je 15 tot 20 lessen, waarvan minimaal 6 lessen zelfstandig. In het tweede jaar staat het didactische programma centraal en doe je een uitgebreide stage in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Je bent één dag in de week vrij geroosterd voor colleges, mentorbijeenkomsten en groepsopdrachten.

Na het afronden van dit tweejarige programma heb je een masterdiploma en een eerstegraads onderwijsbevoegdheid Frans.
Je kunt dit programma zowel in voltijd als deeltijd doen. Deeltijd houdt in dat je in overleg met de studieadviseur het programma kunt verspreiden over een langere periode.

Heb je al een master Frans? Dan kun je ook de éénjarige lerarenopleiding volgen. Lees hier meer over het verschil tussen de één- en tweejarige lerarenopleidingen aan de RUG.

Let op: wil je je voor komend studiejaar opnieuw inschrijven voor de tweejarige educatieve master Frans? Je moet dan de oude code gebruiken! Een overzicht van de oude codes vind je hier.

Meer over deze opleiding
Feiten & Cijfers
Titel/Graad
MA in Educatie in de Taal- en cultuurwetenschappen
Croho code
Type opleiding
Educatieve master
Nederlands (40%), Frans (40%), Engels (20%)
24 maanden (120 ECTS)
Februari, SeptemberFebruari, September
Vorm
voltijd, deeltijd
Faculteit
Letteren

Tegemoetkoming studiekosten

Lees hier meer over de  eenmalige tegemoetkoming in de studiekosten voor onderwijsmasters  van het Ministerie van Onderwijs.

printOok beschikbaar in het: English