Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Lotte Oldejans

Bachelorstudent Midden-Oostenstudies
Lotte Oldejans

Over Lotte

Ahlan wa sahlan! Mijn naam is Lotte, ik ben 22 jaar en ik kom uit Enschede. Ik zit in het derde jaar van Midden-Oostenstudies en ik begin tegelijkertijd met de studie Human Geography & Regional and Urban Planning. Naast mijn studie heb ik wat bijbaantjes gehad en ben ik actief geweest bij studievereniging Siduri, maar dit jaar wil ik weer iets nieuws ondernemen als vrijwilliger bij Humanitas. In mijn vrije tijd doe ik graag yoga, lees ik boeken en ben ik bezig met de Turkse en Arabische taal.

Waarom Midden-Oostenstudies?

Tijdens mijn laatste jaar op de middelbare school had ik een brede interesse voor geschiedenis, politiek, taal, religie, journalistiek… maar ik kon niet beslissen wat ik nou het allerleukste vond. Totdat ik achter het bestaan van Midden-Oostenstudies kwam. De regio had altijd al mijn aandacht getrokken door het nieuws, maar ook door geroeptoeter in mijn omgeving en op televisie over onderwerpen als de Islam en immigratie. In plaats van mij te mengen in debatten, wilde ik op zoek naar kennis en nuance. Na de middelbare school ben ik eerst gaan reizen door het Midden-Oosten en deze bijzondere ervaring bevestigde mijn studiekeuze. Na twee jaar studeren groeien mijn kennis, nieuwsgierigheid en enthousiasme nog altijd!

Waarom Groningen?

Mijn zus studeerde in Groningen en had me al kennis laten maken met de stad. De prachtige architectuur, de pittoreske grachten, de vele verschillende voorzieningen, de levendige sfeer en diversiteit lieten een diepe indruk op mij achter. De grote stad had tegelijkertijd ook een dorpse sfeer: mijn zus kwam altijd bekenden tegen als we er rondliepen en vreemdelingen waren vriendelijk. Daarnaast leek Midden-Oostenstudies mij in Groningen leuker na wat geïnformeerd te worden door studenten van verschillende universiteiten. Op de Groningse opleiding ligt de nadruk op de actualiteit, de docenten zijn goed en gepassioneerd, de studievereniging is heel gezellig en de sfeer in de klas is respectvol en informeel.

Toekomst

Midden-Oostenstudies, wat kán je daarmee?! Deze vraag is vaak aan mij gesteld en ook ik weet nog niet precies welke kant ik op wil. Wel ben ik ervan overtuigd dat er een heleboel mogelijkheden zijn: op een ambassade, bij een NGO, in de journalistiek of als beleidsadviseur… Als ik het geduld heb om mijn tweede bacheloropleiding (en eventueel master) af te ronden, word ik misschien wel planoloog in Cairo! Hoe dan ook zie ik mijn toekomst in het Midden-Oosten.

Tip

Een studiekeuze kan moeilijk en eng zijn. Zoek informatie over verschillende opleidingen op, vraag studenten om hun ervaringen en praat met familie en vrienden om erachter te komen wat bij jou past en wat jou trekt. Stel interesses boven vaardigheden en laat faalangst je nergens van weerhouden.

Laatst gewijzigd:15 oktober 2020 12:45