Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Hans de Jong

Bachelorstudent Europese Talen en Culturen
Hans de Jong

Over Hans

Hoi! Mijn naam is Hans de Jong en ik ben 18 jaar oud. Ik ben eerstejaarsstudent bij de studie Europese Talen en Culturen. Als majortaal studeer ik Engels, daarnaast ben ik van plan Spaans als tweede taal te kiezen. Ik ben nog niet zeker over mijn profielkeuze, aangezien we nog in een proefsemester zitten van de profielen. Op het moment gaat mijn voorkeur uit naar het profiel Taal en Maatschappij. Buiten school houd ik me bezig met alles wat met taal te maken heeft. Ook lees ik veel en surf vaak rond op het internet.

Waarom Europese Talen en Culturen?

Ik heb Europese Talen gekozen omdat ik zeer geïnteresseerd ben in talen, met name de Europese talen. Ik heb een lange tijd Engels willen studeren, maar ik was nog niet zeker over mijn keuze. Toen ik eenmaal deze studie had gevonden, was de keuze gemakkelijk. Wat me aantrok aan dit programma is de variëteit; hoe je de studie invult ligt bij jezelf. Naast je hoofdtaal, in mijn geval Engels, kan je ook je eigen profiel(en) en/of tweede taal kiezen. Er is keuze uit drie profielen: Taal en Maatschappij, Cultuur en Literatuur en Politiek en Maatschappij.

Sinds de middelbare school heb ik door middel van zelfstudie de Spaanse taal mij eigen gemaakt. Deze studie gaf me de gelegenheid om mijn Spaans uit te breiden én mijn hoofdtaal te studeren, Engels.

Waarom Groningen?

Ik ben opgegroeid in het Friese dorpje Harkema. Voor de meeste mensen uit de regio is Groningen de eerste optie, wegens het brede aanbod en de stadssfeer. Toen ik eenmaal de keuze had gemaakt om Europese talen te studeren heb ik een Open Dag bezocht, wat me een aangenaam beeld gaf van de studie en van de RUG zelf. Ook heerst er in de (studenten)stad zelf een gezellige sfeer met veel actie voor en door studenten.

Toekomst

Over mijn toekomst ben ik nog niet zeker, aangezien ik recent ben begonnen op de universiteit. Na een master, zou ik het liefst willen werken in een omgeving waar ik actief talen kan gebruiken. Reizen en talen spreken mij beide erg aan, de ideale baan zou deze twee aspecten combineren. Ik heb nog geen concrete banen voor ogen, een baan in het onderwijs of op een universiteit zou ook een mogelijkheid kunnen zijn.

Gouden tip

Een studiekeuze maken is niet altijd gemakkelijk. Iedereen gaat zijn eigen pad, en ineens moet je zelf aan de slag. Bij keuzestress, informeer jezelf over je mogelijkheden en probeer de universiteiten te bezoeken. Doe wat het best voelt, volg je hart en de rest komt vanzelf.

Als je vragen over dit programma hebt, twijfel niet om me een mail te sturen!

Laatst gewijzigd:31 oktober 2019 13:47