Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Hans de Jong

Bachelor student Europese Taal en Cultuur
Hans de Jong

Over Hans

Hoi! Mijn naam is Hans de Jong en ik ben 20 jaar oud. Ik ben derdejaarsstudent bij de studie Europese Talen en Culturen. Als majortaal studeer ik Engels en daarnaast heb ik Spaans gestudeerd als tweede taal. Voor mijn profiel heb ik Taal en Maatschappij gekozen. Aangezien ik in mijn derde jaar zit, volg ik nu een minor in Internationale Betrekkingen, wat me tot zover erg bevalt.

Buiten school houd ik me veel bezig met talen en ben vaak buiten in de natuur. Ook werk ik naast school en spreek graag af met vrienden.

Waarom Europese Talen en Culturen?

Ik heb Europese Talen gekozen omdat ik zeer geïnteresseerd ben in talen, met name de Europese talen. Ik heb een lange tijd Engels willen studeren, maar ik was nog niet zeker over mijn keuze. Toen ik eenmaal deze studie had gevonden, stond mijn keuze al snel vast. Wat me aantrok aan dit programma is de variëteit; hoe je de studie invult ligt bij jezelf. Naast je hoofdtaal, in mijn geval Engels, kan je ook je eigen profiel(en) en/of tweede taal kiezen. Er is keuze uit drie profielen: Taal en Maatschappij, Cultuur en Literatuur en Politiek en Maatschappij. Van deze profielen heb ik Taal en Maatschappij gekozen, aangezien taal mijn hoofdinteresse is en goed aansluit bij de andere vakken. Binnen Europese Talen en Culturen is het echter ook mogelijk geheel andere keuzes te maken: it’s all up to you.

Sinds de middelbare school heb ik zelf ook Spaans geleerd. ETC gaf me de gelegenheid om mijn Spaans uit te breiden én mijn hoofdtaal te studeren, Engels.

Waarom Groningen?

Ik ben opgegroeid in het Friese dorpje Harkema. Voor de meeste mensen uit de regio is Groningen de eerste optie, wegens het brede aanbod en de fijne stadssfeer. Toen ik eenmaal de keuze had gemaakt om Europese talen te studeren heb ik een Open Dag bezocht, wat me een aangenaam beeld gaf van de studie en van de RUG zelf.

Na drie jaar en evenveel lockdowns bevalt het hier nog steeds erg goed. Groningen blijft een gezellige (internationale) studentenstad met veel actie voor en door studenten.

Toekomst

Over mijn toekomst ben ik nog niet zeker. Na een master zou ik het liefst willen werken in een omgeving waar ik actief talen kan gebruiken. Reizen en talen spreken mij beide erg aan. Een ideale baan voor mij zou deze twee aspecten combineren. Ik heb nog geen concrete banen voor ogen, maar een baan op de universiteit, of in de richting van Internationale Betrekkingen, zouden een mogelijkheid kunnen zijn.

Gouden tip

Een studiekeuze maken is niet altijd gemakkelijk. Iedereen gaat zijn eigen pad, en ineens moet je zelf aan de slag. Bij keuzestress, adviseer ik om jezelf te informeren over de mogelijkheden; contacteer ons en probeer universiteiten te bezoeken. Doe wat het best voelt en de rest komt vanzelf.

Als je vragen over dit programma hebt, twijfel niet om me een mail te sturen!

Or in case you don’t speak Dutch, do feel free to contact me via email in case anything comes up!

Laatst gewijzigd:25 oktober 2021 17:42