Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Maikel Troost

Bachelor student Geschiedenis
Maikel Troost

Over Maikel

Hey! Mijn naam is Maikel Troost en ik studeer Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben dit studiejaar met veel plezier begonnen aan mijn tweede jaar. Naast de studie ben ik lid van de studievereniging GHD Ubbo Emmius, werk ik als kok en voetbal ik.

Waarom Geschiedenis?

Ik heb gekozen voor de Bachelor Geschiedenis aan de RuG omdat je een brede kennis van de geschiedenis ontwikkeld en omdat er tegelijkertijd veel ruimte is om jezelf te specialiseren in jouw favoriete onderwerp/tijdvak. Hiernaast doe je veel onderzoeksvaardigheden op die je tijdens je gehele loopbaan zullen helpen.

Als historicus in wording kom je veel in aanraking met politieke onderwerpen. Dat is iets wat ik persoonlijk erg leuk vind aan de studie geschiedenis.

Waarom Groningen

Je kunt geschiedenis natuurlijk in heel Nederland studeren, toch ben ik erg blij dat ik heb gekozen voor Groningen. Het is een stad van het perfecte formaat; alles is redelijk dichtbij en de sfeer is knus en gezellig.

Verder zijn er in Groningen ontzettend veel verenigingen waar je lid van kunt worden. Genoeg keuze voor iedereen! Al raad ik natuurlijk GHD Ubbo Emmius aan ;)

Toekomst

Zelf zit ik eraan te denken om een politieke/ bestuurskundige master te gaan doen. Hier ligt mijn passie en interesse. De studie geschiedenis is hier een goede basis voor.

Tip

Kies een studie die tegelijkertijd je passie is en waar je hart ligt. Luister vooral niet te veel naar je ouders betreft je studiekeuze.

Laatst gewijzigd:25 oktober 2022 08:31