Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Merle Kooij

Bachelor student Communicatie- en Informatiewetenschappen
Merle Kooij

Over Merle

Hey! Mijn naam is Merle Kooij en ik studeer communicatie- en informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb vorig jaar mijn tweede jaar met heel veel plezier afgerond en zit nu in mijn derde jaar. Naast studeren ben ik ook op veel andere vlakken actief in de stad. Zo zit ik dit jaar in het bestuur van de studievereniging Commotie en ben ik actief bij een studenten roeivereniging. Ik onderneem veel met mijn vriendinnen en huisgenoten en werk hiernaast ook.

Waarom CIW?

Toen ik een aantal jaren geleden voor een moeilijke studiekeuze stond, heb ik veel verschillende voorlichtingen bezocht. Hierbij vond ik CIW veruit het leukst. Het meest interessante vond ik hierbij het echte communicatie gedeelte. Hoe overtuig je iemand door middel van communicatie? Of hoe informeer je klanten of aandeelhouders op de juiste manier door middel van taal? Zelf vond ik het daarnaast vroeger altijd leuk om te presenteren en voorlichtingen te geven en veel met mensen te praten, waar deze studie natuurlijk perfect op aansluit.

Er eenmaal van overtuigt om CIW te gaan studeren heb ik specifiek gekozen voor de Nederlandstalige track van deze studie. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik graag zo veelzijdig mogelijk opgeleid wilde worden, met kennis over taal en communicatie in het Nederlands en in het Engels. Daarnaast vond ik het belangrijk dat ik alle mogelijkheden in dit vakgebied voor mezelf open kon houden en dat ik in theorie na mijn Bachelor evenveel kansen zou hebben op zowel de Nederlandstalige als op de Engelstalige arbeidsmarkt.

Waarom Groningen?

CIW kun je natuurlijk in meerdere steden in Nederland studeren, maar toch heb ik ervoor gekozen om in Groningen te gaan wonen en studeren. Toen ik voor het eerst in Groningen kwam voelde ik me direct thuis omdat het een grote stad is die toch heel klein voelt. Ondanks dat Groningen een stad is, zit toch alles lekker dicht bij elkaar en kent iedereen elkaar. De gezelligheid en knusse uitstraling die Groningen kent, ben ik nog nergens anders tegen gekomen en maakt Groningen voor mij uniek.

Naast de leuke stad speelt de studie natuurlijk ook een rol. Persoonlijk vind ik de vakken die de RUG aanbiedt voor deze opleiding het meest interessant, maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

Toekomst

Nadat ik mijn bachelor heb afgerond wil ik graag een master gaan volgen in een andere stad. Bijvoorbeeld in Amsterdam of in Utrecht. Mijn ambities zijn om na deze master bij een groter bedrijf of organisatie te gaan werken en mezelf te blijven ontwikkelen gedurende mijn carrière.

Gouden tip

Hoe cliché het ook klinkt, luister vooral naar jezelf en laat je niet te veel beïnvloeden door anderen. Jij bent uiteindelijk degene die deze studie moet gaan volgen. Ga vooral doen wat je leuk en interessant vindt en denk na of je een toekomst voor jezelf ziet in dit vakgebied.

Als je nog vragen hebt over deze studie, het leven in Groningen of iets anders wat je graag van me zou willen weten, mag je mij altijd een mailtje sturen!

Laatst gewijzigd:29 september 2022 12:18