Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenICT & Onderwijs LetterenProjecten

Uitnodiging deelname docentpilots

De Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar één gemeenschappelijk digitaal toetssysteem voor al haar faculteiten. Er zijn een groot aantal van dit soort toetssystemen op de markt. Om een keuze uit deze pakketten te maken is het project IdemDito opgestart. Het project heeft tot doel om voor de gehele RUG een digitaal toetssysteem te selecteren dat kan worden ingezet voor toetsing binnen de instelling én op locaties daarbuiten. Digitale toetsen kunnen ingezet worden voor bijvoorbeeld formatieve, summatieve of entreetoetsing. De toetsen kunnen verschillende soorten vraagtypen bevatten (van multiple choice tot essay-vragen) en bovendien bestaat de mogelijkheid om multimedia in de toetsvragen op te nemen. Een digitaal toetssysteem kan ook gebruikt worden om een helder ingerichte en toegankelijke toetsvragenbank voor (schriftelijke) toetsen op te zetten.

U ontvangt deze uitnodiging omdat wij graag de mening van de beoogde gebruikers van het digitale toetspakket willen meenemen in de selectie. Momenteel wordt er hard gewerkt om in de facultaire praktijk te toetsen in hoeverre pakketten aansluiten bij de wensen van de gebruikers. Wij nodigen u daarom van harte uit een aantal pakketten te toetsen aan uw wensen.

In de grootste computerzaal van de faculteit Medische Wetenschappen (gebouw 3214; kamer 311) worden vier momenten georganiseerd voor alle medewerkers van onze universiteit. Er zal een vast programma georganiseerd worden, waarin u een aantal pakketten zult doorlopen. Voorts zal u gevraagd worden uw mening te geven over een aantal aspecten van de programma’s.

De data en tijden voor deze bijeenkomsten zijn:

  • Dinsdag 20 december 2011 van 15:00 tot 17:00 uur
  • (Dinsdag 20 december 2011 van 17:00 tot 19:00 uur; deze bijeenkomst is vervallen)
  • Woensdag 25 januari 2012 van 15:00 tot 17:00 uur
  • Woensdag 25 januari 2012 van 17:00 tot 19:00 uur

Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan via e-mail. U kunt een aanmeldings-e-mail sturen naar mevrouw B.F. Mulder (b.f.mulder@umcg.nl). Vermeld in de email de gewenste datum en tijd waarop u wilt deelnemen, uw naam en uw p-nummer. Uw p-nummer hebben wij nodig om een account voor u aan te maken in de toetssystemen.

Wij zien u graag op een van onze bijeenkomsten.

Laatst gewijzigd:12 september 2018 15:28