Malvina Nissim benoemd tot Hoogleraar Computational Linguistics and Society

Malvina Nissim is per 1 februari 2020 benoemd tot hoogleraar Computational Linguistics and Society aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.
Prof. Malvina Nissim doet onderzoek naar computationele taalkunde, met speciale aandacht voor de invloed van taaltechnologische toepassingen op de maatschappij. In haar positie als hoogleraar zal zij zich bezig houden met het ontwikkelen van onderwijs op dit gebied. Computationele taalkunde bestudeert de mogelijkheden om natuurlijke taal automatisch te verwerken, met enerzijds als doel om natuurlijke taal beter te begrijpen, en anderzijds om praktisch nuttige toepassingen te ontwikkelen en te verbeteren, en te komen tot betere en natuurlijke mens-machine interactie.
Het onderzoek van Malvina Nissim wordt ingebed bij het Center for Language and Cognition Groningen (CLCG), om precies te zijn binnen de onderzoeksgroep Computational Linguistics. Daarnaast is zij onder meer betrokken bij activiteiten van de eigen leerstoelgroep en zal zij een actieve rol spelen bij het bevorderen van het vakgebied, door middel van nationale samenwerking en internationalisering.
Malvina Nissim
CLCG
Laatst gewijzigd: | 18 maart 2020 15:39 |
Meer nieuws
-
08 mei 2025
Prof. dr. Petra Hendriks verkozen tot lid Academia Europaea
Prof. dr. Petra Hendriks, hoogleraar Semantiek en Cognitie aan de Faculteit der Letteren en directeur van het Center for Language and Cognition Groningen (CLCG), is verkozen tot lid van de prestigieuze Academia Europaea.
-
01 mei 2025
AI en vrijheid van meningsuiting
Zaterdag 3 mei is de Internationale Dag van de Persvrijheid. Een dag om ons bewust te zijn van het belang van persvrijheid en van onze plicht om die vrijheid van meningsuiting te respecteren en te beschermen. Die bewustwording is geen overbodige luxe...
-
22 april 2025
Liekuut | De Verenigde Staten zijn altijd al minder democratisch geweest dan we denken
De vurigheid waarmee Donald Trump de Amerikaanse democratie aan het uithollen is, lijkt nooit eerder te zijn voorgekomen. In het verleden hebben presidenten wel vaker hun macht aangewend om presidentiële decreten uit te vaardigen, maar niet in het...