Faculty of ArtsOur facultyNews

Onderzoeksgroep Computational Linguistics ontvangt twee Nvidia GPU’s voor onderzoeksprojecten

15 maart 2017
Dr. Martijn Wieling

Nvidia Corporation heeft twee Titan X Pascal grafische kaarten (GPU’s), elk met een waarde van ongeveer € 1400, toegekend aan twee leden van de onderzoeksgroep Computational Linguistics van de Faculteit der Letteren. Dergelijke GPU’s kunnen ingezet worden om zeer snel heel veel berekeningen tegelijkertijd uit te voeren.

Dr. Barbara Plank ontvangt de eerste GPU. Zij zal deze gebruiken om automatisch computationele modellen van taal te genereren, waarbij ze gebruik maakt van zowel tekst als menselijk gedrag. De tweede GPU gaat naar Dr. Martijn Wieling die deze zal inzetten bij zijn onderzoek naar het automatisch bepalen van waar uit Nederland iemand vandaan komt op basis van zijn of haar uitspraak. Zowel voor Barbara Plank als Martijn Wieling was het niet de eerste keer dat ze een Nvidia GPU ontvingen.

Dr. Barbara Plank

NVIDIA is een Amerikaans technologiebedrijf dat computer hardware zoals videokaarten, chipsets voor moederborden en systemen voor mobiele apparaten produceert. Het NVIDIA Academic GPU Grant programma heeft als doel de samenwerking met onderzoekers wereldwijd te versterken en het opzetten van nieuwe onderzoeksprojecten te stimuleren.

Meer informatie over Nvidia’s GPU Grant Programma.
Meer informatie over het onderzoek van Martijn Wieling.

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 14:44