Faculty of ArtsOur facultyNewsNews Faculty of Arts

Martijn Wieling wint prestigieuze European Young Researchers Award

04 mei 2016
Martijn Wieling

RUG-onderzoeker dr. Martijn Wieling heeft de prestigieuze European Young Researchers Award gewonnen. Hij deelt de prijs dit jaar met de Portugese onderzoekster Marta Entradas. De prijs zal worden uitgereikt op 25 juli a.s. in Manchester, tijdens het EuroScience Open Forum (ESOF).

Over de European Youg Researchers Award

De European Young Researchers Award (EYRA) wordt sinds 2010 uitgereikt aan onderzoekers die uitstekende onderzoeksresultaten en leiderschap laten zien. De prijs heeft als doel jonge onderzoekers te inspireren een Europese dimensie toe te voegen aan hun onderzoek. De prijs wordt elk jaar uitgereikt; in oneven jaren gaat de prijs naar PhD-kandidaten, in even jaren naar postdoc-onderzoekers. De uitreikingsceremonie wordt elke twee jaar gehouden bij het EuroScience Open Forum waar de twee winnaars hun werk presenteren.

De prijs bestaat uit een Certificaat, gratis deelname aan ESOF inclusief reis en verblijf en twee jaar gratis EuroScience lidmaatschap. Het is dit jaar voor het eerst dat de prijs wordt uitgereikt aan onderzoekers werkzaam in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen.

Met haar keuze voor Wieling als een van de winnaars van de Award laat de EYRA-jury zien hoe nauw de wetenschappen – van sociale tot natuurwetenschappen en van wiskunde tot geesteswetenschappen – met elkaar samenhangen en spreekt ze haar waardering uit voor deze bijzondere, breed en maatschappelijk georiënteerde wetenschapper.

Over Martijn Wieling

Wieling houdt zich op dit moment bezig met twee onderzoeksprojecten, waarvan één gesubsidieerd door NWO en één gesubsidieerd door de Vereniging van Instellingen voor mensen met een Visuele beperking (VIVIS). Voor het project ‘Tongbeweging als basis voor uitspraakverschillen’ ontving hij in 2013 de prestigieuze Veni grant. In 2015 is hij toegetreden als lid van de Jonge Akademie. Samen met een aantal andere leden van De Jonge Akademie werkt Wieling momenteel aan een stripboek voor basisschoolleerlingen, waarin korte metten gemaakt moet worden met het stereotype van de wetenschapper als blanke man die zich buigt over de natuurwetenschappen.

Meer informatie en contact

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 11:35