About us Faculty of Arts Our faculty News News Faculty of Arts

Keuzegids Masters 2015: American Studies en Europese Studies topmasters aan de Faculteit der Letteren

26 maart 2015

De Keuzegids Masters 2015 heeft dit jaar de Letteren-masters Europese Studies en American Studies beoordeeld als topopleidingen. Opleidingen die een eerste plaats in hun categorie verkrijgen zijn: Letterkunde, Taalwetenschappen en Mediastudies.

Bron: keuzegids.org

Topleidingen

Bij de master Europese Studies (Euroculture) zijn studenten erg tevreden over de faciliteiten, docenten en communicatie binnen hun studie. Masterstudenten American Studies zijn erg positief over de inhoud, docenten en wetenschappelijke vorming van hun opleiding. Experts roemen bij deze studie de ambitie, het niveau van het programma en het niveau van de afgestudeerden.

Eerste en tweede plek

Naast twee topopleidingen kent de Faculteit der Letteren ook drie opleidingen die een eerste plek in hun categorie hebben behaald. De Groningse master Mediastudies kent studenten die erg te spreken zijn over de praktijkgerichtheid. Letterkunde-studenten zijn vooral positief in hun oordeel over docenten. De wetenschappelijke vorming wordt met name geroemd door studenten Taalwetenschappen.

Een tweede plek in hun categorie is behaald door de masters Communicatie-en Informatiewetenschappen en de Lerarenopleiding Moderne Talen (gecombineerd).

Overigens moet worden opgemerkt dat niet alle masteropleidingen van de Faculteit der Letteren zijn meegenomen in het onderzoek. Alleen opleidingen waarvan voldoende en betrouwbare oordelen beschikbaar waren, zijn beoordeeld.

Keuzegids Masters

De Keuzegids Masters biedt een overzicht van alle masteropleidingen die Nederlandse universiteiten en hogescholen aanbieden en geeft een gedetailleerde kwaliteitsbeoordeling van een groot aantal daarvan. Sommige studies zijn zo goed dat de redactie ze het predikaat ‘topopleiding’ geeft. De onafhankelijke Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), en is gebaseerd op de oordelen van studenten en experts. De redactie gebruikt gegevens uit landelijke bestanden en uit eigen research en zij geeft per vakgebied aan advies. Lees hier meer informatie over de Keuzegids Masters 2015.

Laatst gewijzigd:13 juni 2019 09:49