Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Arts Festival

Een nieuwe lente: leren lezen tussen twee eeuwen.

Mini-lezing
In dit mini-college neem ik jullie mee naar mijn lievelingseeuw: de negentiende eeuw, de periode waarin de moderne samenleving is gemaakt tot wat ze nu is. We maken kennis met schatten uit de Nederlandse literatuur die ons niet alleen iets vertellen over de wereld van tweehonderd jaar geleden, maar die vooral ook akelig actueel zijn. Denk bijvoorbeeld aan de klimaatbewuste poëzie van Guido Gezelle, de omgang met de islam in het werk van Louis Couperus en de thematiek van vervreemding in de poëzie van Leopold.

Spreker

Janneke Weijermars Janneke Weijermars is universitair docent Moderne Nederlandse letterkunde en is een enthousiaste liefhebber van de Nederlandse literatuur van de negentiende eeuw. Ze publiceerde verschillende boeken over dit onderwerp en mengt zich – via publiekslezingen en opiniestukken – ook graag in hedendaagse debatten over het belang van lezen en literatuuronderwijs.

Waarom mag je deze lezing niet missen?

Goed lezen is een kunst. Ontdek de lezer in jezelf: samen ontdekken we wat schrijvers uit het verleden ons leren over de wereld van vandaag.

Laatst gewijzigd:09 augustus 2019 12:03