Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Information for new Faculty of Arts students 2024-2025 The Start of your Bachelor's Informatiekunde

Studievereniging ASCI

Welkom bij de opleiding Informatiekunde namens de Studievereniging ASCI

Introductie Studievereniging ASCI

ASCI is de studievereniging voor de studie Informatiekunde aan de RUG. ASCI staat voor ‘Academisch Studenten Comité Informatiekunde’ en heeft als doel de belangen van deze studenten te behartigen en het doen bevorderen van de contacten tussen de studenten, de leden, de faculteit Letteren en het bedrijfsleven. Dit doen we door een combinatie van studie- & carrière-gerelateerde activiteiten, maar ook een heleboel gezelligheids-activiteiten te organiseren. ASCI is een laagdrempelige en ontzettend hechte vereniging waar elk jaar weer nieuwe mensen bij komen. Lid worden kan via de website.

Activiteiten

ASCI werkt nauw samen met de opleiding. Je kan via ASCI korting krijgen op studieboeken, bijles ontvangen en geven via het door ASCI beheerde bijlessysteem, samenvattingen uploaden en lezen op de website, en deelnemen aan de studeersessies!

Door het jaar heen organiseert ASCI ook allerlei carrière-gerelateerde activiteiten in samenwerking met bedrijven, die ASCI sponsoren, zoals lezingen, workshops, congressen, een bedrijvendag, kroegcolleges en hackathons; een gezellige en laagdrempelige mogelijkheid om in contact te komen met het bedrijfsleven! Onze sponsoren kun je vinden op de website: ascigroningen.nl.

Daarnaast worden er ook gezelligheidsactiviteiten georganiseerd, waaronder een buitenlandse reis, een LAN-party, een beerpongtoernooi, een liftwedstrijd en nog veel meer. Verder is er elke eerste maandag van de maand een borrel bij The Dog’s Bollocks waar studenten van alle jaren met elkaar socializen en kunnen bijpraten over van alles en nog wat. Gewoonlijk worden daar ook gratis consumpties of consumpties met korting aangeboden. Ook heeft ASCI een eigen ledensticker, waarmee je korting kunt krijgen bij verschillende kroegen en restaurants in Groningen!

Commissies

De genoemde activiteiten worden georganiseerd door commissies. Dit zijn groepjes leden binnen de vereniging die zich dat collegejaar bekommeren om bepaalde activiteiten, of bijvoorbeeld ons jaarboek. Dit is altijd een erg leuke ervaring, niet heel erg veel werk maar wel ontzettend leerzaam, en een mooie manier om nieuwe vrienden te maken! Bij de introductiedag zijn we als ASCI ook aanwezig en zullen we hier meer over vertellen.

Introductiedag en Introductiekamp

De introductiedag zal dit jaar plaatsvinden op 28 augustus 2024, van 11.00 uur - 16.30 uur. Aansluitend aan de introductiedag zullen wij een gezellige borrel organiseren voor alle eerstejaars, zo kun je elkaar direct in een informele setting beter leren kennen!

Zoals gewoonlijk organiseert ASCI ook een introductiekamp. Op dit weekend zul je jouw mede eerstejaars via geniale activiteiten beter leren kennen. Dé plek om jouw collegejaar met een knal af te trappen. Het kamp vindt plaats van vrijdag 13 september 2024 t/m zondag 15 september 2024 en zal plaatsvinden op Schiermonnikoog. Het zal ongeveer 70 euro p.p. kosten, inclusief eten, drinken, overnachting en vervoer.

Laatst gewijzigd:29 mei 2024 13:11