Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Information for new Faculty of Arts students 2024-2025 Introduction information for students of the Bachelor's programmes Archeologie

Studievereniging Bachur en Introductiekamp

Even voorstellen...

Beste studenten,

Erg leuk dat je gekozen hebt voor de opleiding Archeologie! Binnen deze kleinschalige opleiding ben je meer dan een nummertje. Je medestudenten en docenten kennen je vaak ook persoonlijk goed. Het GIA (Groninger Instituut voor Archeologie) krijgt hierdoor een goede en sociale werksfeer.

Op onze opleiding hebben we een vereniging die daar zeker aan bijdraagt: Studievereniging Bachur! Onze studievereniging organiseert maandelijks minstens twee activiteiten (een educatieve en een gezellige activiteit) en een borrel. Daarnaast organiseren we jaarlijks een meerdaagse binnenlandse én buitenlandse excursie. Zo zijn we bijvoorbeeld naar Kroatië geweest en hebben we een roadtrip gemaakt door de Ardennen. We organiseren workshops en barbecues, boekenmarkten en themafeesten. Door al deze activiteiten kun je je medestudenten, ouderejaarsstudenten en ook docenten goed leren kennen.

We hebben binnen de vereniging ook veel commissies. Zo hebben we bijvoorbeeld de Activiteitencommissie die feesten en leuke tripjes organiseert; en de Studiecommissie die studiebegeleiding voor o.a. presentaties en essays geeft. Ook jij kunt deel uitmaken van een commissie en daarmee actief lid worden van Bachur. Een leuke en leerzame ervaring en een goed onderdeel voor op je CV!

Lidmaatschap van Bachur kost maar 20 euro per jaar. Dan kun je deelnemen aan al onze activiteiten en ontvang je ook nog eens jaarlijks het Bachur t-shirt. Om je eerst kennis te laten nemen van wie we zijn en wat we doen, hoef je in de eerste maand van het academisch jaar nog geen lid te zijn om deel te nemen aan de activiteiten, maar het mag natuurlijk wel! Lid worden kan op onze website www.bachur.nl of door een mailtje te sturen naar rug.bachur gmail.com .

We wensen jullie heel veel succes met de start van jullie studie!

Het Bachur bestuur

Sytse Wilmink (Voorzitter)
Saranne van Bruggen (Secretaris)
Atze Sijtsma (Penningmeester)
Kara Schotanus (Interne Zaken)
Daniël Hoen (Promotie)

Introductiekamp (vrijdag 1 en zaterdag 2 september)

Zoals elk jaar staat er ook weer een introductieactiviteit (HET kamp) op de planning. Dit vindt plaats op 2 en 3 september. Gedetailleerde informatie over het kamp en de logistiek kan je vinden in de Bachurbrief Introductiekamp 2023.

Overzichtsfoto op het water
Overzichtsfoto op het water
Overzichtsfoto kamp
Overzichtsfoto kamp
Logo bachur
Laatst gewijzigd:22 april 2024 13:38