Skip to ContentSkip to Navigation
Groundbreaking WorkOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Groundbreaking Work
@University of Groningen
Groundbreaking Work Nieuws

Ook laatste RUG-tentamenzaal in de Aletta Jacobshal wordt omgebouwd voor digitaal toetsen

15 januari 2024

De laatste ‘analoge’ tentamenzaal in de Aletta Jacobshal op de Zernike Campus wordt vanaf begin februari 2024 geschikt gemaakt voor digitaal toetsen. De vraag van RUG-docenten neemt nog steeds toe, en om een capaciteitsprobleem voor te zijn, worden 600 nieuwe digitale toetsplekken gecreëerd in tentamenzaal 1. De totale capaciteit van de Aletta Jacobshal gaat daarmee naar bijna 1800 digitale toetsplekken.

De verbouwingswerkzaamheden starten direct na afloop van de tentamenperiode van het eerste semester op zaterdag 3 februari. Eind april 2024 zijn de bouwwerkzaamheden gereed. Daarna worden de nieuwe toetstafels aangesloten en de functionaliteit gecontroleerd. Vanaf de tweede tentamenperiode in juni 2024 worden de nieuwe toetsvoorzieningen in gebruik genomen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemingsbedrijf Rottinghuis B.V. uit Groningen.

Wat wordt aangepast in zaal 1?

De bestaande dekvloer wordt helemaal opnieuw opgebouwd. De isolatielaag, vloerverwarming, afdeklaag en vloerbedekking worden in enkele weken tijd opnieuw aangebracht, alleen nu met kabelgoten en vloerdozen erin voor elektra- en datakabels. Tevens wordt een nieuwe controlroom en een uitbreiding van de serverruimte gerealiseerd. Tot slot zijn er aanpassingen van de toegangsdeuren aan de bestaande controlrooms van de zalen 2, 3 en 4.

Beperken van overlast

Bouwhinder is helaas niet altijd te voorkomen, maar wordt wel zo veel mogelijk beperkt. Zo worden sloopwerkzaamheden die geluidshinder kunnen veroorzaken vooral uitgevoerd in de vroege ochtend, avonduren of weekenden. Ook wordt gewerkt met elektrisch materieel dat amper geluidshinder veroorzaakt. Tijdens het bouwproject blijven in andere delen van de Aletta Jacobshal wel colleges plaatsvinden.

Bouwplaatsinrichting

Om de werkzaamheden tot een goede en veilige uitvoering te brengen, wordt zowel binnen als buiten het gebouw een bouwterrein ingericht. In het gebouw worden tevens stof- en geluidwerende maatregelen aangebracht. Aan de buitenzijde is ruimte nodig voor onder meer containers en bouwverkeer. Daarom wordt parkeerplaats P0 verkleind en kunnen hier tijdelijk ongeveer 30 auto’s minder parkeren. Ook zal op P0 tijdelijk de locatie van de huurauto's worden verplaatst.

Inrichting bouwterrein rondom Aletta Jacobshal en P0
Inrichting bouwterrein rondom Aletta Jacobshal en P0

Bouwteam

Bouwkundig aannemer

Aannemingsbedrijf Rottinghuis B.V., Groningen

Installaties

Homij Installatietechniek B.V., Groningen

Directievoering Bouwkundig

Van Maaren Bouwadvies, Leek

E en W-advies

EWZ-adviseurs, Heerenveen

Contact

Voor meer informatie of vragen over dit project neem dan contact op via examhall@rug.nl.

Laatst gewijzigd:15 januari 2024 15:37
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

Volg ons opfacebook instagram