Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social Sciences

Weekend van de Wetenschap - 5 oktober 2019

Alles is gedrag!

Tijdens Weekend van de Wetenschap / Zpannend Zernike ervaar je bij de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de Rijksuniversiteit Groningen wat gedrag is en hoe het ons beinvloedt in al ons denken, leren en samenleven.

Aardbevingen hebben een enorme impact op de mensen in Groningen. Speel het aardbevingenspel en onderga zelf wat deze met je doen. Of kom naar het mini-college van onderzoeker Elianne Zijlstra, zij onderzocht de impact van de bevingen op kinderen in het gebied.

Je kunt leren om beter te leren. En we laten je ervaren wat je eigen lichaamsbeeld met je doet en hoe je dit kunt veranderen. Je ogen vertellen meer dan je denkt. Neem plaats achter de eyetracker en probeer te tekenen met je ogen. Of ontdek hoe we met tablets onderzoek doen naar visuele problemen bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Robots worden steeds populairder, ook in de zorg. Kun jij uitvogelen hoe onze robothondjes precies werken? En wat is het verschil met een echte zorghond? Je kunt ook meedoen met het chat-onderzoek of speel het Wii-zoekspel. Weet je wat jouw interactiestijl is? Je leert hoe we dat meten en wat het zegt over jouw relatie met anderen.

Alles wat je hebt geleerd over hersenen, geheugen en gedrag test je tenslotte in de grote GMW-quiz.

Dit is slechts een greep uit de activiteiten. Naast de vele experimenten waar je zelf aan mee kunt doen, zijn er ook enkele mini-colleges in de oudste en mooiste collegezaal van de faculteit. Naast het al eerder genoemde mini-college over de invloed van de Groningse bevingen op kinderen, geeft ook Prof. Peter de Jonge een mini-college over de vraag “waar zitten psychische stoornissen eigenlijk?”.

Activiteitenoverzicht

Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 5 oktober as. worden diverse activiteiten georganiseerd. In de loop van september publiceren we het definitieve programma.

Meer informatie

Datum: zaterdag 5 oktober

Tijd: 12.00 - 17.00

Locatie: Grote Kruisstraat 2/1, 9712 TS Groningen

Er is beperkte gratis parkeerruimte beschikbaar op het parkeerterrein in de Nieuwe Kijk in't Jatstraat. De doorgang naar het terrein bevindt zich tegenover de Borgmanschool (Nieuwe Kijk in't Jatstraat 33).

Website Weekend van de Wetenschap

Laatst gewijzigd:10 september 2019 13:30