Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Information for new students at the Faculty of Behavioural and Social Sciences

Pedagogische Wetenschappen

Bachelor

Welkom bij de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen aan de aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Via deze pagina houden we je de komende maanden op de hoogte van alle belangrijke informatie over de start van je studie.

Studiestartweek 2022-2023


Brief opleiding Pedagogische Wetenschappen over studiestartweek

Introductieprogramma (volgt)

Studievereniging Odiom


Wat is ODIOM?

ODIOM is dé studievereniging voor Pedagogische Wetenschappen en Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs in Groningen! ODIOM organiseert gedurende het hele jaar verschillende activiteiten, zoals gastcolleges, borrels en reisjes. Wil je meer weten over ODIOM of lid worden? Bekijk dan de website en de socials:

Website: www.odiom.nl
Lid worden: www.odiom.nl/lid-worden
Instagram: @tomodiom
Facebook: Tom van ODIOM
Snapchat: tomvanodiom

Introductiekamp

De introductiecommissie van ODIOM organiseert dit jaar een introductiekamp speciaal voor jullie als aankomende studenten! Wij willen ervoor zorgen dat jullie op een leuke manier je studiegenoten kunnen leren kennen.

Tijdens het kamp gaan we een weekend lang leuke dingen doen, waaronder een bonte avond, originele spelletjes en een te gek eindfeest. Het is een fantastische ervaring waar je veel vrienden aan overhoudt! Het wordt een heel gezellig kamp, zonder ontgroening.

Ga jij aankomend jaar beginnen aan de opleiding Pedagogische Wetenschappen of de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs en lijkt het jou leuk om alvast een aantal van je studiegenoten te leren kennen door middel van dit gezellige kamp? Dan hopen wij jou tijdens het laatste weekend van de zomervakantie
(2 t/m 4 september) te zien op het introkamp! Geef je snel op door een mailtje te sturen naar intro odiom.nl, het zal ongeveer €55,- kosten.

Warming Up Periode (WUP)

Ook dit jaar organiseert ODIOM een Warming Up Periode (WUP). Gedurende de eerste drie weken van het nieuwe collegejaar zullen er afwisselende ODIOM-activiteiten plaatsvinden. Door je op te geven voor de WUP, maak je op een heel vrijblijvende manier kennis met de vereniging, haar leden en al je mede-eerstejaarsstudenten. Na opgave word je geplaatst in een WUP-groepje, samen met andere eerstejaarsstudenten. Met dit groepje ga je naar de verschillende activiteiten en borrels. Je groepje zal begeleid worden door twee ouderejaars van ODIOM. Zij kunnen je van alles vertellen over je studententijd, de stad Groningen, de studie en natuurlijk over ODIOM zelf.

Deelname aan de WUP is zeker geen ontgroening. Niks hoeft en alles mag! Je kunt je aanmelden door te mailen naar intern odiom.nl onder vermelding van ‘WUP’. Als ODIOM-lid betaal je slechts een paar euro en als niet-lid net iets meer. Hiervoor krijg je zeven te gekke activiteiten en één keer avondeten terug.

Brochure ODIOM

Boekenlijst (zie de to-do-list)

To-do-list

Voordat je met je studie kunt starten is het nodig dat je alle punten van de to-do list hebt voltooid.

Buddysysteem


De bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen en de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs hebben in samenwerking met de studievereniging ODIOM een buddysysteem opgezet. Als eerstejaars student word je dan bij de start van de studie samen met enkele andere studenten gekoppeld aan een ouderejaars student. De buddy's maken je in verschillende bijeenkomsten wegwijs binnen de opleiding en zijn er voor al je vragen.

Hiervoor wordt een startbijeenkomst georganiseerd. Meer informatie hierover volgt. Lijkt het je leuk om mee te doen aan het buddysysteem? Dan kun je je opgeven door een mailtje te sturen naar onderwijs odiom.nl.

Contact

Onderwijsbalie GMW

Heymansgebouw, 1e verdieping
Grote Kruisstraat 2/1,
9712 TS Groningen
Tel: 050-363 6301

Openingstijden onderwijsbalie GMW

Links:

.
.
Laatst gewijzigd:28 juni 2022 13:56