Skip to ContentSkip to Navigation

Welkom

Bedankt voor je interesse naar dit onderzoek. Op deze website vind je informatie over het onderzoek en de aanmeldprocedure bij 113.nl

Het onderzoek

Wij hebben een online behandeling ontwikkeld voor transgender, non-binaire en genderdiverse+ jongeren. De behandeling richt zich op het leren omgaan met lastige situaties rondom je genderidentiteit en/of seksuele oriëntatie. Ook gaat het in de behandeling over zelfmoordgedachten. De behandeling wordt gegeven door psychologen van 113 Zelfmoordpreventie.

Let op:

Als je LHBT+ bent, maar je hebt geen zelfmoordgedachten, dan kun je terecht bij: https://www.pratenonline.nl/

Als je transgender, non-binair of genderdivers+ bent, en je denkt regelmatig aan zelfmoord of je ziet het leven niet meer zitten, dan kun je meedoen met dit onderzoek, via: 113.nl

Via het menu, kun je meer informatie over de behandeling en het onderzoek vinden. Alle informatie kun je terug vinden in de informatiebrief.

Wie kan deelnemen?

Je kunt deelnemen als je tussen de 16 en 28 jaar oud bent, transgender, non-binair of genderdivers+ bent of deze gevoelens (een beetje) herkent, én last hebt van zelfmoordgedachten.

We spreken over transgender, non-binair en genderdivers+, maar hiermee bedoelen we ook genderqueer, gender non-conform, gender fluïde, of als je het (nog) niet zo goed weet welke gender bij jou past.

Aanmelden

Als je mee wilt doen aan het onderzoek dan kun je je vanaf ongeveer september 2024 aanmelden (mits er goedkeuring komt van de ethische commissie). Op deze website en op de website van 113 Zelfmoordpreventie volgt meer informatie over het aanmelden.

Vragen

Heb je vragen over het onderzoek of over de behandeling, dan kun je een e-mail sturen naar: d.d.van.bergen@rug.nl

Als je direct iemand wilt spreken kun je contact opnemen met de crisislijn van 113 Zelfmoordpreventie: www.113.nl of 0800-0113

Laatst gewijzigd:20 juni 2024 08:09