Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPedagogische wetenschappen en OnderwijskundeOnderzoekMelle

Informatie voor ouders

Bent u ouder van een kind tussen de 3 en 6 jaar* en bent u nieuwsgierig naar hoe de ontwikkeling van uw kind verloopt? Dan zijn wij op zoek naar u!

Op deze jonge leeftijd ontwikkelen kinderen zich razendsnel op allerlei domeinen en tegelijkertijd bestaan er grote verschillen in ontwikkeling tussen en binnen kinderen. Vanwege deze snelle en variabele ontwikkeling vinden leerkrachten, therapeuten en artsen het soms erg moeilijk om het verloop van de ontwikkeling van jonge kinderen te voorspellen. We weten nog (te) weinig over het ontwikkelingsverloop van jonge kinderen. Uit recente onderzoeken is al wel gebleken dat de ontwikkeling op verschillende gebieden, zoals motoriek, taal en cognitie, met elkaar samenhangt. Maar we weten minder goed hoe deze ontwikkelingsgebieden precies invloed op elkaar uitoefenen bij jonge kinderen en welke factoren daarbij een rol spelen. Daar willen wij graag verandering in brengen!

Wij vinden dit belangrijk omdat, als er meer bekend is over het verloop van de ontwikkeling van jonge kinderen, het mogelijk wordt om onderwijs en zorg, maar ook diagnostiek en behandeling, goed te laten aansluiten bij elk kind. Daarom doen wij onderzoek naar het verloop van de ontwikkeling van jonge kinderen. U en uw kind kunnen ons hierbij helpen door mee te doen!

Wilt u meer weten over het onderzoek? Dan kunt u verder lezen op deze site of contact met ons opnemen.

* omdat er al veel 3- en 4-jarige kinderen hebben meegedaan, en omdat we streven naar een gelijke verdeling van aantal kinderen tussen de verschillende leeftijdsgroepen zijn we op dit moment nog op zoek naar 5-jarige kinderen.

Laatst gewijzigd:04 oktober 2018 08:42