Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences PedOn Research Evaringsdeskundigen en suïcidepreventie

Actieve ervaringsdeskundigen

In Nederland werken verschillende ervaringsdeskundigen die zich actief inzetten op het thema suicidepreventie. Hieronder een overzicht:

Koos de Boed werkt momenteel als ervaringsdeskundige bij GGz Centraal en Ixta Noa Leeuwarden, daarnaast is hij zzp'er en is oprichter van de site www.herstelproces.nl. Hij is actief als het gaat om suicidepreventie en geeft de workshop "Suïcidale gedachten, en nu?". Verder is hij de mogelijkheden aan het verkennen om een lotgenotengroep op te zetten voor mensen die worstelen met suicidale gedachten. Je kunt contact met hem opnemen via info herstelproces.nl.

Ivonne Heijnen werkt als ervaringsdeskundige bij GGzE, waar zij cliënten in hun herstel van suicidepogingen of depressieve klachten begeleid. Ivonne is ambassadeur suïcidepreventie binnnen GGzE, en is actief in het doorbreken van het stigma rondom suicidaliteit, zit in de suicidepreventiecommissie en geeft voorlichting. Contact is mogelijk via Ivonne.Heijnen ggze.nl .

Bodine de Walle werkt als ervaringsdeskundige bij GGZ InGeest, en geeft de cursus  "hoe overleef ik mijn doodsgedachten", zie ook hier. Ze is voortrekster van een werkgroep bestaande uit ervaringsdeskundigen 'de Overlevers' (2015) die bekend zijn met wanhoops- en doodsdenken. Zij willen bijdragen aan openheid òver en snappen vàn deze existentiële en vaak psychies verstoorde gemoedstoestand.Ze zijn beschikbaar voor allen die worstelen en werken met doodsgedachten. Je kunt contact met haar opnemen via bodinedewalle gmail.com.

Simone de Bruijn is voorzitter van de clientenraad van GGZ Breburg, en is hoofdredacteur van het boekje "geen einde aan het leven maar einde aan de pijn", zie hier.

Froukje van der Meer is ervaringsdeskundige bij GGZ Friesland en zet zich actief in als het gaat om het suicidepreventie beleid en in contact met suicidale clienten. Zij is bereikbaar via froukje.vander.meer mind-up.nl

Ben jij ook actief als ervaringsdeskundige op dit gebied, laat het ons weten!

Laatst gewijzigd:05 april 2019 11:21