Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences PedOn 50 jaar orthopedagogiek Foto's

2008

In 2008 werd afscheid genomen van Prof. B.F (Bieuwe) van der Meulen en Prof. T. (Tjalling Zandberg) beiden bekende gezichten gedurende vier media binnen de afdeling orthopedagogiek

In 2008 ging er andermaal een groep studenten een week naar Engeland. Op de Lindon Bennet school volgde er een speciaal voor ons ingespeeld optreden waarbij we de commercialisering te ver vonden gaan. De speciale rolstoelen waren bekostig door de firma’s waarvan verpakkingsmateriaal de jeugdigen omvatten. Begeleiding kwam dat jaar van Ellis Jonker, Tim Tausendfreund en Hans Knot die een speciale short kreeg van de studentes.

Het Eusarf congres werd in 2008 in Padua – Italië – gehouden met een hoog Groningen gehalte.


Het idee was om de introductie maar eens te houden op Schiermonnikoog in 2008. St Egbertus was de plek waar je in de jaren 50 en 60 als kind zes weken op vakantiekamp kon gaan. Orthopedagogiek 2de jaars gingen een lang weekend en echt een succes werd het niet omdat het onbekende gebied en de donkere hemel in de avond geen ruimte tot activiteiten gaf. Wel was er veel te veel leiding mee.

Portage congres Groningen

Ook een heel bekend gezicht binnen Orthopedagogiek is Trijntje Roggen. Al in de jaren zeventig afgestudeerd, vele jaren studieadviseuse, recordhouder voeren van gesprekstraining en veel meer. In 2008 nam ze afscheid en werd er een power point presentatie gebracht, waarvan hier de hoogtepunten. Nog immer is Trijntje actief van de SPO.

In het jaar 2008 mochten we ons verblijden met de benoeming tot Hoogleraar van Carla Vlaskamp, nadat ze al vele jaren buitengewoon Hoogleraar was. Zij is een expert in kennis, kunde en praktische begeleiding van kinderen en jongeren met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (EVMB). Ook zij is nog steeds actief bij begeleiding van promovendi, ondanks dat ze in 2014 officieel met pensioen ging.

Een gezellig begin van een nieuwjaar vond in januari met een borrel thuis plaats in de Tuinbouwstraat bij Els van den Bosch. Muziek was er zoals gebruikelijk bij.

Laatst gewijzigd:05 april 2019 11:23