Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences PedOn 50 jaar orthopedagogiek Foto's

1995

In 1995 werd er een groot congres georganiseerd met als thema Dyslexie. Zie de oude doos op deze pagina naar meer in het verhaal over het Martinihalcentrum en Orthopedagogiek. Helaas hadden we nog geen digitale camera en werd er weinig fotomateriaal bewaard.

Tussen 1969 en 1994 werd er een aantal buitenlandse reizen georganiseerd naar onder meer Praag, Zweden en Parijs maar vanaf 1995 was het 20 jaar achtereen Engeland dat werd aangedaan. Gemiddeld gingen per reis, die een week lang duurde, 25 personen mee, waaronder drie medewerkers. Doel was het bezoeken van potentiële stageplekken en Londen, Cambridge en/of Oxford bezoeken. In de loop der jaren zijn tientallen studenten die vervolgens een half jaar stage hebben gelopen binnen instellingen of scholen in Engeland.

De ds. Visscherprijs is ingesteld door de Stichting Volwassenzorg Groesbeekse Tehuizen en werd op 10 november 1995 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Stadshuis van Nijmegen aan Dr. Carla Vlaskamp voor haar publicatie ‘Een kwestie van perspectief; methodiekontwikkeling in de zorg voor ernstig meervoudig gehandicapten.

Helaas zijn de foto’s niet scherp maar historisch gezien mogen ze niet ontbreken.

Laatst gewijzigd:02 januari 2020 13:21