About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Books

Wat is bewustzijn nou eigenlijk? Jacob Jolij

Een prikkelende zoektocht van neurobiologie tot parapsychologie
17 augustus 2020
.

auteur: Jacob Jolij

Uitgever: Nieuw Amsterdam

Pagina's: 288
Jaar: september 2020
ISBN: 9789046827390

Wat is bewustzijn? Volgens de meeste hersenwetenschappers gewoon een hersenproces. Na een ingrijpende periode in zijn persoonlijke leven gelooft Jacob Jolij, cognitief neurowetenschapper, niet meer in deze opvatting. Hij is ervan overtuigd dat bewustzijn meer is dan dat. Maar wat dan?

In Wat is bewustzijn nou eigenlijk? Zet Jolij alle deuren open naar wat bewustzijn zou kunnen zijn. Zijn zoektocht voert de lezer van de neurobiologie naar de natuurkunde, de kwantummechanica, de filosofie en zelfs naar de parapsychologie. Is bewustzijn een product van je brein, en worden je gedachten bepaald door de biologische machine in je hoofd? Of moeten we bewustzijn eerder buiten het brein zoeken, wellicht als aparte dimensie van het universum?

Laatst gewijzigd:21 maart 2024 14:34