Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenBoeken

Uitgeverij Boom

ISBN10: 9089539425
ISBN13: 9789089539427

In ieders leven slaat het lijden vroeg of laat toe. In meer of mindere mate worden we geconfronteerd met kanker en andere ziekten, trauma’s, tegenslagen of het verlies van dierbaren. Ondanks dit onvermijdelijke lijden zijn we onvoldoende toegerust om ermee om te gaan. Integendeel, we proberen het zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Martin Appelo legt uit waarom dat niet zo verstandig is. Bij lijden geldt namelijk de wet van de omgekeerde inspanning: wie ervan weg wil blijven, wordt erdoor ingehaald, en wie het omarmt, weet ermee om te gaan als het lijden zich aandient. Leren lijden geeft een heldere definitie van lijden op basis van oosters en westers denken. Appelo onderscheidt verschillende vormen en geeft aan hoe daarmee kan worden omgegaan. Aan de hand van vijf ervaringsverhalen laat hij zien hoe het lijden op een vriendelijke manier geleden kan worden. Met een voorwoord van Leon Heuts, hoofdredacteur Filosofie Magazine.

Laatst gewijzigd:17 september 2018 13:38