Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Godgeleerdheid en GodsdienstwetenschapOnderwijsBacheloropleidingen

Bacheloropleidingen

Leer een van de drijvende krachten van de mensheid beter begrijpen! Van de zeven miljard mensen op aarde noemt zes miljard zich religieus. Wereldwijd bestaan er 10.000 verschillende religieuze stromingen. Waar mensen zijn, is religie, in alle tijden en waar ter wereld ook. Religie is nauw verweven met onze cultuur en beïnvloedt nog iedere dag ons politieke denken en handelen.

Twee topopleidingen

Aan onze faculteit verdiep je je in de wisselwerking tussen religie en cultuur. Je kunt kiezen uit twee bacheloropleidingen: Theologie en Religiewetenschappen. Beide zijn door de Keuzegids Universiteiten op basis van oordelen van studenten herhaaldelijk als excellent en beste van Nederland gekwalificeerd. Beide opleidingen zijn bijzonder geschikt voor iedereen met interesse in geschiedenis, sociale wetenschappen, politiek en filosofie.

Arbeidsmarktperspectief

Van onze afgestudeerden vindt 90 tot 95% een baan op minimaal HBO-niveau. Benieuwd in welke beroepen je terecht kunt komen? Kijk dan op de pagina Arbeidsmarktperspectief voor Theologen en Religiewetenschappers .

printView this page in: English